Ποιος υπουργός διαχειρίζεται πλέον το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ποιος υπουργός διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ως μέλος του Δ.Σ;

Ο Χάρης Παμπούκης, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το μόνο νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Χάρης Παμπούκης εξελέγη στη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου στη θέση του Γερμανού Hans Georg Vater, έπειτα από πρόταση εκπροσώπου της Avia Alianxce.

Η τελευταία ανήκει σε επενδυτικό fund του ασφαλιστικού φορέα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα στον Καναδά και κατέχει το 40% των μετοχών της εταιρείας μετά την εξαγορά του συνολικού πακέτου που διέθετε η γερμανική Hochtief.

Η αλλαγή στη διοίκηση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, έχει ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Χάρης Παμπούκης ήταν ένας από τους επιδιαιτητές στην πολύχρονη διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της διοίκησης του «Ελ. Βενιζέλος», σχετικά με την υπόθεση ΦΠΑ.

Δημοσιεύματα έκαναν τότε λόγο για οφειλή 500 εκατ. ευρώ, αλλά η εταιρεία του αεροδρομίου με μακροσκελή ανακοίνωσή της, την άνοιξη του 2013, διευκρίνιζε ότι η διαφορά αφορούσε ποσό 12 εκατ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου εκδόθηκε οριστική απόφαση του διοικητικού εφετείου με την οποία έκλεινε η υπόθεση.

Διαβάστε πότε θα γίνουν οι 100 προσλήψεις ανέργων στο Βενιζέλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.