Τηλεοπτικές άδειες: Αιχμηρός Σαββίδης, κορδομένος Μαρινάκης. Τι έκαναν πριν κλειστούν μέσα [video]

Τι είπαν οι υποψήφιοι καναλάρχες καθώς έμπαιναν στον διαγωνισό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ξεκίνησε η πρωτόγνωρη διαδικασία δημοπράτησης για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών θα σφραγιστούν έτσι ώστε από τους 8 πλέον υποψηφίους, αφού το Epsilon κόπηκε στο παρά πέντε, να μείνουν 4.

Οι 4 αυτοί θα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών «πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου και υψηλής ευκρίνειας».

Πριν ριχτούν στην μεγάλη «μάχη» , οι υποψήφιοι παίρνουν καφέ, κρουασάν ή κεκάκια τα οποία βρίσκονται στην είσοδο του κτηρίου.

Για παν ενδεχόμενο θα υπάρχουν στον χώρο, δυο ασθενοφόρα.

Έφτασε ο εκπρόσωπος του Star, Κάρολος Αλκαλάι.

https://youtube.com/watch?v=n4-gbfXc4mY

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 ενώ λίγο αργότερα έφτασαν οι  Κυριακού – Λιαρέλης.

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

kalog1

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε ένα τέταρτο πριν τις 8, έχοντας απόλυτη αυτοπεποίθεση χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο στις κάμερες.

https://youtube.com/watch?v=KzPPzaGO44o

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως είναι ευτυχής που για ακόμη μια φορά θα υποστηρίξει τον αγώνα για την δημοκρατία. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως ο κ.Αλαφούζος δεν θα προσέρθει στην ΓΓΕ.

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Πριν λίγο έφτασε και ο κ.Σαββίδης με την νομική του ομάδα. Σε δηλώσεις του είπε πως «Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε».

Με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων και πλέον αρχίζει η διαδικασία.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Ποια είναι η διαδικασία αδειοδότησης;

Η πρώτη άδεια αναμένεται να δοθεί αργά το απόγευμα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας που θα την εξασφαλίσει, θα βγει από το κτίριο. Αντίθετα, θα παραμείνει στο κτίριο μέχρι τη λήξη της διαδικασίας.

Τιμή εκκίνησης είναι τα 3 εκατομμύρια ευρώ και κάθε υποψήφιος θα έχει το δικαίωμα να καταθέτει την πρότασή του ανά 10 λέπτα με ελάχιστο ποσό τις 500.000 ευρώ. Βέβαια μέσα σε αυτά τα δέκα λεπτά θα έχει το δικαίωμα να αποδειχθεί την προσφορά ή να εγκαταλείψει την πλειοδοσία.

Ο συντονιστής της δημοπρασίας θα είναι αυτός που θα καθορίζει την προσφορά των υποψηφίων, οι οποίοι μέσω υπολογιστή θα δηλώνουν αν συνεχίζουν ή όχι. Οταν θα μείνουν δύο από τους οκτώ υποψήφιους θα κληθούν να καταθέσουν εγγράφως, σφραγισμένες προσφορές με τίμημα υψηλότερο από αυτό στο οποίο διακόπηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Εφόσον αναδειχθεί ο νικητής του πρώτου γύρου, η διαδικασία θα διακοπεί για τρεις ή τέσσερις ώρες για ανάπαυση των εμπλεκομένων και θα ξαναρχίσει και πάλι από την αρχή για την κατακύρωση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας αλλά όταν ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία οΟ χαμένος του πρώτου γύρου, δεν θα μπορεί στο εξής να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αν δεν προσφέρει τουλάχιστον το ποσό που πρόσφερε στον πρώτο γύρο, έστω κι αν στον δεύτερο γύρο, οι προσφορές σταματήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν προτάσεις, οι οποίες θα αγγίξουν ακόμη και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, υπολογίζεται πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και θα γίνει γνωστό, ποιοι επιχειρηματίες εξασφάλισαν μία τηλεοπτική άδεια.

Διαβάσε ποια θα είναι τα νέα κανάλια και οι νέοι καναλάρχες σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.