Συναγερμός: Τούρκος αξιωματικός αφίχθη στη Σάμο. Πραξικόπημα, άσυλο, ΕΥΠ

Ποιος είναι ο Τούρκος που αφίχθη στη Σάμο με φουσκωτό;

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ από την άφιξη ενός Τούρκου στη Σάμο.

Αφορμή αποτέλεσαν αναφορές ότι ένας 40χρονος Τούρκος αξιωματικός έφτασε -το πρωί της Τετάρτης- με φουσκωτή βάρκα σε παραλία του Πυθαγορείου της Σάμου.

Ο Τούρκος αναμένεται να ζητήσει στην χώρα μας «πολιτικό άσυλο» ως ύποπτος για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, πριν από 40 ημέρες.

Εάν επαληθευθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ο εντοπισμός του 40χρονου Τούρκου στρατιωτικού θα αποτελέσει έναν νέο «πονοκέφαλο» για τις ελληνικές αρχές ύστερα από την άφιξη -αμέσως μετά το πραξικόπημα- στον Έβρο με ελικόπτερο άλλων οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Πάντως πολλές πτυχές του περιστατικού στην Σάμο δεν έχουν διερευνηθεί και υπάρχει ενδιαφέρον των κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΥΠ, της Frontex και του Λιμενικού.

Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται ή έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο ως ύποπτος συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο. Αυτό επιχειρούν να ξεδιαλύνουν τα στελέχη των αρμόδιων κλιμακίων ασφαλείας.

Εάν επαληθευτούν οι συγκεκριμένες αναφορές θα πρόκειται για το 9ο άτομο, μετά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, που ζητά πολιτικό άσυλο.

Σημειώνεται ότι για τους προηγούμενους οκτώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου όπως και αυτά των τουρκικών αρχών για την έκδοσή τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.