Βερόπουλος: Τρίβουν τα μάτια τους – Τι άλλαξε μετά τη συγχώνευση με My Market

Τι άλλαξε για τον Βερόπουλο μετά τη συγχώνευση με το My Makret;

Το στοίχημα της επιστροφής των καταναλωτών στα πρώην καταστήματα του «Βερόπουλου» φαίνεται πως κερδίζει ο νέος ιδιοκτήτης τους, ο όμιλος METRO της οικογένειας Παντελιάδη.

Λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος ενσωμάτωσης της ιστορικής αλυσίδας στο δίκτυο των My Market και παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, παρατηρείται σημαντική αύξηση πωλήσεων στα καταστήματα που έχουν ανακαινισθεί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες στα οκτώ ανακαινισμένα καταστήματα της πρώην Βερόπουλος που έγιναν My market (σε Αττική, Ραφήνα, Λούτσα Μεσσήνη, Ιτέα και Ρόδο) ο τζίρος από αρχές Μαΐου έως σήμερα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 48% (!), ενδεικτικό της απήχησης που έχει το εγχείρημα στο αγοραστικό κοινό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου ΜΕΤRΟ, η οποία μιλούσε για σταδιακή επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα της πρώην Βερόπουλος, όταν τα ράφια τους εμπλουτισθούν με νέα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Μετά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως ο αρχικός στόχος του ομίλου για συνολικές πωλήσεις (χονδρική και λιανική) ύψους 1,2 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους είναι πλέον εφικτός.

Την ίδια στιγμή, σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης βρίσκονται και τα υφιστάμενα σημεία των My Market, τα οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καταγράφουν άνοδο τζίρου 13% (μαζί με τα νέα καταστήματα σε Χαλάνδρι, Ανάβυσσο και Μέγαρα) ενώ μέχρι το τέλος του 2016 δρομολογείται η δημιουργία τουλάχιστον δύο ακόμη νέων σημείων My market.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Παράλληλα, έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί 22 ανακαινίσεις καταστημάτων της πρώην Βερόπουλος σε όλη την Ελλάδα ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν αλλάξει οι ταμπέλες στο σύνολο του δικτύου.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, για την πλήρη ενσωμάτωση του «Βερόπουλου» στον όμιλο METRO αναμένεται να επενδυθούν περίπου 100 εκατομμύρια έως το 2018.

Νέες προσλήψεις

Η μεγέθυνση του ομίλου METRO αποτυπώνεται και στον αριθμό εργαζομένων. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, όπου κατά κανόνα οι εξαγορές συνοδεύονται από μαζικές απολύσεις εδώ έγιναν επιπλέον προσλήψεις και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα και μόνο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο (έως σήμερα), έχουν πραγματοποιηθεί στην εταιρεία 877 νέες προσλήψεις, εκ των οποίων μόνο οι 159 αφορούν εποχιακές προσλήψεις για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου η εταιρεία αύξησε κατά 100 ευρώ τους μισθούς των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος που αμείβονταν με τον κατώτερο, σε μια σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων βάση της κλαδικής σύμβασης, όπως είχε δεσμευθεί η διοίκησή της έναντι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα o όμιλος METRO αριθμεί πλέον περισσότερα από 230 σημεία σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περίπου 9.800 εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Διαβάστε τι αποφάσισε για Μαρινόπουλο, εργαζόμενους και Σκλαβενίτη η Τράπεζα Πειραιώς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.