Νέα δημοσκόπηση: Έκπληξη για Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποια η έκπληξη για Πλεύση Ελευθερίας και Ζωή Κωσνταντοπούλου στη νέα δημοσκόπηση;

Ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, με το προβάδισμα αυτό πάντως να αποδίδεται περισσότερο στην πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στην ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην έρευνα της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 21%, έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 5%, ενώ την έκπληξη κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis. Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 32%
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΚΚΕ: 7,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
Το Ποτάμι: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
Άλλο κόμμα: 8%

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χάρηκε με το αποτέλεσμα και κάλεσε τα υποψήφια μέλη του κόμματος της να υπογράψουν το “Ηλεκτρονικό Φύλλο Πλεύσης” μέσα από το twitter:

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 21%, ενώ το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 43%, ενώ το 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Διαβάστε ποιον κατηγορεί οτι “πούλησε” τον Τσίπρα με δημοσκόπηση το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.