Ανατροπή για τηλεοπτικές άδειες: Διαψεύδονται οι διαρροές για νέους καναλάρχες;

Ποιες οι εξελίξεις και ανατροπές γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες;

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται ο μαραθώνιος διαπραγματεύσεων στη διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών κι ενώ τα σενάρια για την πιθανή τετράδα, η οποία θα κατακτήσει τις πολυπόθητες άδειες.

Παρά τα όσα ακούγονται για τους πιθανούς νικητές, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κάθε πληροφορία που κυκλοφορεί, τονίζοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και τους νέους καναλάρχες μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, χρειάστηκαν 15 ώρες για να «κλείσει» η πρώτη άδεια, η δημοπράτηση της δεύτερης άρχισε την Τετάρτη το πρωί και είναι άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε ενώ αργά χθες το απόγευμα υπήρξε η πληροφορία πως κατοχυρώθηκε και η τρίτη άδεια.

Έτσι, ενώ η όλα αναμενόταν να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες μπαίνει τελικά στην τρίτη της ημέρα και αναμένεται να κλείσει σήμερα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ακολουθήσει κυβερνητική ανακοίνωση για την πλήρη ολοκλήρωση της δημοπρασίας και αφού αποχωρήσουν από το κτίριο οι διεκδικητές των αδειών.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μέρα ασφαλιστικών μέτρων καθώς οι δικαστικοί επιμελητές έφταναν ο ένας μετά τον άλλο στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θυροκολλώντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται πως στη δημοπρασία συμμετέχουν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι/υποψήφιοι νέοι καναλάρχες:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα υπάρξει «περίοδος προσαρμογής» μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό.

«Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια», τόνισε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής. «Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το “μαύρο” στη δημόσια τηλεόραση. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει».

Και drone πάνω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Ένα… drone έκανε την εμφάνισή του πάνω από το κτίριο όπου διεξάγεται η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία!

Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίο αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του.

Όπως μετέδωσε το STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτίρίου.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα κεντρικά της υπηρεσίας τους για το συμβάν και θα διεξαχθεί έρευνα. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, τι δουλειά είχε στο σημείο το drone κι εάν κατέγραφε βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χτες το πρωί, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με ισχυρή ομάδα αστυνομικών να το επιτηρεί περιμετρικά, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα.

Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτίριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Διαβάστε ποιοι φέρονται να είναι οι νέοι καναλάρχες και κάτοχοι των 4 τηλεοπτικών αδειών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.