Τρέμουν τον Ιβάν Σαββίδη: Το Μαξίμου, οι πιέσεις και ο Βαρδινογιάννης

Γιατί στο Μαξίμου φοβούνται τον Ιβάν Σαββίδη και την τηλεοπτική του άδεια;

Βόμβα έτοιμη να σκάσει φαίνεται οτι είναι η τηλεοπτική άδεια του Ιβάν Σαββίδη, καθώς στο Μαξίμου έχουν προβληματισμούς για τους λογαριασμούς του.

Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα συνεχίσει τις επιθέσεις του προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να αποδειχθεί και αυτός «τοξικός», σαν τον Καλογρίτσα, δίνοντας τροφή για συνέχιση της σκανδαλολογίας.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καταβάλλουν εναγώνιες προσπάθειες στο παρασκήνιο, προκειμένου να κλείσουν το μέτωπο με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι επαφές κορυφαίων στελεχών του Ομίλου με τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο Μαξίμου προκρίνουν το σενάριο συνεργασίας ανάμεσα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον Ιβάν Σαββίδη, ως μόνη λύση για την αποκλιμάκωση της κρίσης που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συνάντηση με τον ίδιο τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και να καταλήξουν σε μια συμφωνία συνεργασίας με το STAR.

Πάντως από την πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη δεν φαίνεται κάποιο πράσινο φως για τελική συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις Σαββίδη παρουσιάζουν κάποιο σχετικό ενδιαφέρον, όπως μου είπε καλά πληροφορημένη πηγή που γνωρίζει το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ομπρέλα προστασίας για τον Ιβάν Σαββίδη, γιατί εκτός των άλλων τρέμουν και τις αντιδράσεις των Αμερικάνων.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, Αμερικάνοι αξιωματούχοι είχαν διαμηνύσει έγκαιρα στο Μαξίμου, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας να περάσει στα χέρια επιχειρηματία που έχει άμεση σχέση με Ρώσους ολιγάρχες.

Βέβαια αν εξασφαλιστεί μια «ομπρέλα» με τη συμμετοχή του ομίλου Βαρδινογιάννη, τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και κάποιοι στο Μαξίμου ελπίζουν πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.