Δ. Σκιαθάς: o υποψήφιος που άγγιξε το τέλειο στις Πανελλήνιες 2013

Ποια η βαθμολογία που κατάφερε συγκεντρώσει ο υποψήφιος Δ. Σκιαθάς από την Πάτρα στις Πανελλήνιες 2013;

«Αγγιξαν» το τέλειο στις Πανελλήνιες 2013, εισάγονται στις σχολές που ονειρεύονταν και πλέον περιμένουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο και να φύγουν για διακοπές.

Ο λόγος για τους φετινούς αριστούχους, οι οποίοι παρά τα δυσκολότερα θέματα σε σχέση με πέρυσι, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και πάνω από 19.000 μόρια.

Ο Δ. Σκιαθάς κατάφερε να συγκεντρώσει 18.925 (θετική κατεύθυνση) και τώρα ελπίζει σε μια θέση στο Φυσικό Πάτρας. Είναι απόφοιτος του 4ου Λυκείου Πάτρας και όπως λέει «ξεκίνησα την προετοιμασία από την πρώτη Λυκείου με συστηματικό διάβασμα. Ηθελα από την πρώτη στιγμή να πετύχω και σε αυτό με βοήθησαν οι καθηγητές στο φροντιστήριο αλλά και η οικογένειά μου. Δεν αφιέρωσα υπερβολικές ώρες στο διάβασμα, αλλά πάντα είχα ένα πρόγραμμα για το πόσες ώρες θα αφιέρωνα σε κάθε μάθημα». Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος για την επίδοσή του, αφού τα θέματα των Πανελλήνιων 2013 είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας. «Από την πρώτη στιγμή ήθελα να περάσω στο Φυσικό Πάτρας και ελπίζω να τα καταφέρω», τονίζει.

Αναφορικά με την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις, μπορούν να δουν τα πρότυπα των μηχανογραφικών δελτίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών 2013 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ-Α’ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα περίπου στις αρχές Ιουλίου.Τον Σεπτέμβριο θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να δουν τα γραπτά τους όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν από αυτούς που έλαβαν φέτος μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κατά τα λοιπά, η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση που υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο εκδίδεται με διπλότυπο είσπραξης από την αρμόδια ΔΟΥ στον ΚΑΕ 3743, με ονομασία «παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων πανελληνίων εξετάσεων».

Το παράβολο ορίζεται σε 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και σε 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης με επίδειξη σε φωτοτυπία.

Διαβάστε ποια τα πρώτα ανεπίσημα στατιστικά στις Πανελλήνιες 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.