Βολεύτηκε ο Παυλόπουλος: Ποια η νέα δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας [φωτο]

Ποια η νέα εργασία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο;

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris II Pantheon – Assas είναι από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει στον απαιτούμενο βαθμό η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση παράγει, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια και το ότι συνυπάρχουν, παραλλήλως, η ευρωπαϊκή έννομη τάξη και οι επιμέρους εθνικές έννομες τάξεις.

Τούτο αφήνει ανοιχτό το ζήτημα ενδεχόμενης σύγκρουσης μεταξύ των έννομων αυτών τάξεων, πράγμα που έχει αποφευχθεί κυρίως χάρις στην νομολογιακή υπευθυνότητα τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) όσο και των Εθνικών Ανώτατων Δικαστηρίων.

Για όσο χρόνο λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την σημερινή της μορφή, μια οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου και για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ τους ως προς το ποιο προέχει:

Από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου.

Και, από την πλευρά των εθνικών δικαστηρίων, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία των εθνικών συνταγματικών κανόνων.

Αυτή η «μέση οδός» μπορεί να διευκολύνει την αρμονική συμβίωση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης με τις εθνικές έννομες τάξεις –και, φυσικά, αντιστρόφως- ως την τελική, τουλάχιστον θεσμική, ευρωπαϊκή ενοποίηση.» είπε από το πανεπιστήμιο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε ποια η νέα σύντροφος του Αλβάρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.