Απίστευτο deal καπνοβιομηχανίας: Ποια μάρκα τσιγάρων εξαγόρασε για 50 δις την Camel

Ποια εξαγόρασε την πασίγνωστη καπνοβιομηχανία Camel;

Η βρετανική καπνοβιομηχανία British American Tobacco (“Lucky Strike”) προχωρά σε πλήρη εξαγορά της ανταγωνίστριας αμερικανικής Reynolds (“Camel”) με τη συμφωνία να αγγίζει τα 49,4 δισ δολάρια.

Η ΒΑΤ αύξησε την προσφορά της μετά την απόρριψη από την Reynolds της προηγούμενης πρότασης των 47 δισ δολαρίων που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Έτσι η ΒΑΤ αναλαμβάνει και το υπόλοιπο 57,8% των μετοχών που διακρατούσε μέχρι τώρα ο αμερικανικός όμιλος αλλάζοντας τον «χάρτη» της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Reynolds θα λάβουν 29,44 δολάρια για κάθε μετοχή σε μετρητά.

Η συμφωνία θα συνενώσει μία σειρά μεγάλων «ετικετών» στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, όπως Lucky Strike, Rothmans, Dunhill και Camel, Pall Mall.

Η BAT κατείχε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Reynolds από το 2004 και η συγχώνευση αποτελούσε τη «λογική πρόοδο» στη σχέση των δύο εταιρειών Lucky Strike και Camel.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Camel, ωστόσο, τόσο η Camel όσο και η Lucky Strike είναι δυο μεγάλες βιομηχανίες και δε θα αφήσουν στο δρόμο τους χιλιάδες εργαζομένους.

Διαβάστε ποια 15 καταστήματα Μαρινόπουλος πωλούνται άμεσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.