Δραματικό τέλος για ΔΟΛ: Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο για τους εργαζομένους

Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο για τους εργαζομένους του ΔΟΛ;

Τίτλοι οριστικού και δραματικού τέλους πέφτουν στο άλλοτε κραταιό εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ, καθώς πριν από λίγη ώρα βγήκε η πολυαναμενόμενη και κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου και σύμφωνα με αυτή δεν αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί.

Με αυτή την απόφαση «μπλοκάρει» η εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ και δεν εξαιρείται κανένας λογαριασμός, που θα επέτρεπε να πληρωθούν οι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι 500 εργαζόμενοι.

Σημειώνεται, πως η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου και ως τότε οι πιστώτριες τράπεζες είχαν ζητήσει προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού, δηλαδή ουσιαστικά την προστασία από τους υπόλοιπους πιστωτές οι οποίοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά προκειμένου να εισπράξουν όσα τους οφείλονται.

Σε αυτό το πλαίσιο από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να μείνει ανοιχτός και προστατευμένος υπέρ τους ο λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων καθώς και τα κέρδη τους.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την συνέχιση της λειτουργίας του ΔΟΛ και την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Δείτε την απόφαση του Πρωτοδικείου:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.