Οριστική καμπάνα σε Παπαντωνίου-Κουράκου: Πόσα χρόνια φυλακή για το πόθεν έσχες

Πόσα χρόνια φυλακή επιβλήθηκε σε Παπαντωνίου-Κουράκου για το πόθεν έσχες;

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα κληθεί να πληρώσει το ζεύγος Παπαντωνίου μετά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες του οικονομικού έτους 2009.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απορρίπτοντας του ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου κα της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου για την άσκηση αναίρεσης, του επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα) και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ που είχε επιβληθεί, στον καθένα.

Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν, ο καθένας, ποσό 20.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Συνεπώς για την εξαγορά της ποινής θα πρέπει ουσιαστικά να καταβάλλουν ο καθένας από περίπου 28.800 ευρώ, αφού η κάθε μέρα περίπου διπλασιάζεται σε κόστος από την επιβληθείσα ποινή άρα θα πληρώσουν περί τα 20 ευρώ ημερησίως ο καθένας.

Συν τα πρόστιμα το ποσό θα φτάσει τις 117.600 ευρώ.

Πριν από λίγους μήνες, είχε επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο και η απόφαση με την οποία τους είχε επιβληθεί ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.

Οι δικαστικές έρευνες για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του Γιάννου Παπαντωνίου, ξεκίνησαν όταν στη “λίστα Λαγκάρντ” εντοπίστηκε λογαριασμός της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.