Βασίλης Γρίβας: Τι “μπλεξίματα” είχε ο μπράβος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ

Τι είδους μπλεξίματα είχε ο Βασίλης Γρίβας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ μπροστά στο παιδί του στα Γλυκά Νερά;

Σοκ προκάλεσε η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Βασίλη Γρίβα, έξω από το Δημοτικό Σχολείο, όπου πηγαίνει το παιδί του στα Γλυκά Νερά.

Τι είδους μπλεξίματα είχε όμως ο βαρόνος της νύχτας, Βασίλης Γρίβας;

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του zougla.gr από το 2011:

Ένα διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της ΕΛ.ΑΣ ή επικαλύπτει ενδεχόμενη μεγάλη γκάφα, αφού η υπόθεση των «217» οδηγεί σε περίεργους ατραπούς όπου ποινικό έγκλημα και ένοπλη βία ακολουθούν «βίους παράλληλους» πάντα κατά τις διαρροές ανωτέρων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου, η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να «διοχετεύουν» την πληροφορία περί ενδείξεων για τις σχέσεις μεταξύ ποινικών και μελών των ομάδων ένοπλης βίας, προφανώς και είχαν υπ’ όψιν τους στοιχεία από παγιδεύσεις, μέσω της ΕΥΠ, τηλεφώνων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των «217», η οποία τώρα δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα και όπως διαφαίνεται τουλάχιστον από την σελίδα 96 του διαβιβαστικού της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία και στην παράγραφο 1.6, κατεγράφη από τις υποκλοπές συνομιλιών διάλογος μεταξύ κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα προστασίας που εξαρθρώθηκε.

Στους διαλόγους αυτούς οι οποίοι καταγράφονται στο διαβιβαστικό έγγραφο με τον κωδικό Κ- 021 : 11,50,53,58,77,105 επισημαίνεται πώς δύο γνωστά πρόσωπα από προηγούμενες μεγάλες υποθέσεις, ο Τρομπούκης (υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου) και Αναγνωστόπουλος εξηγούν πώς προμήθευαν με οπλισμό ένοπλες ομάδες.

Στο διαβιβαστικό το οποίο κυκλοφορεί και σε ορισμένα δικηγορικά γραφεία ποινικολόγων οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση ατόμων που βρίσκονται στον κατάλογο των «217» δεν γίνεται εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών. Προφανώς οι απομαγνητοφωνήσεις θα γίνουν γνωστές όταν «ξεψαχνιστεί» στο σύνολο της δικογραφίας της οποίας τον κύριο όγκο έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η Εισαγγελία Πειραιά.

Παρόλα αυτά και στην επίμαχη παράγραφο της σελίδας 96 μπορεί κανείς να διαβάσει τα εξής:

«Την 15η Μαρτίου 2010 ο Νικολούλης Κωνσταντίνος λέει στον Γρίβα (σ.σ. Βασίλης Γρίβας είναι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα προστασίας) ότι έμαθε που μένει ο Πετρόχειλος καθώς επίσης και το «στενό» όπως χαρακτηριστικά λέει που μένει ο Χέλμης Εμμανουήλ.

Επίσης την 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Βλαστού, ο Νικολούλης Κώστας λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρομπούκης και ο Αναγνωστόπουλος προμηθεύανε την «ΣΕΧΤΑ» με όπλα».

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, πριν ή και μετά την ολοκλήρωση αυτών των υποκλοπών, έφθασαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τρεις ανώνυμες επιστολές. Το περιεχόμενο τους κατά πληροφορίες από κύκλους της Εισαγγελίας, αφορούσε τις διασυνδέσεις ποινικών με ένοπλες ομάδες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αναφέρονταν κυρίως στην προμήθεια οπλισμού.

Έκτοτε και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκαν σε αυτήν την σχέση εμπλέκοντας με ανακοινώσεις αλλά και επικηρύξεις γνωστούς ποινικούς οι οποίοι κατά τις πληροφορίες τους εμπλέκονται σε πράξεις ένοπλης βίας όπως η αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Η πρώτη αναφορά, πάντως, σε αυτές τις σχέσεις, καταγράφεται αμέσως μετά την απαγωγή και την απελευθέρωση του επιχειρηματία από την Θεσσαλονίκη, Γιώργου Μυλωνά.

Ήταν και η πρώτη φορά κατά την οποία αναφέρθηκαν ισχυρισμοί περί ενδεχόμενης εμπλοκής των αδελφών Παλαιοκώστα σε δραστηριότητες ομάδων ένοπλης βίας. Έκτοτε πληροφορίες από την η ΕΛ.ΑΣ και από κατ’ ιδίαν «διαρροές» από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γινόταν λόγος για συλλήψεις η παρακολουθήσεις ατόμων που ανήκουν ή ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τα οποία διατηρούσαν σχέσεις με γνωστούς ποινικούς ή συμμετείχαν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου.

Διαβάστε ποιος ήταν ο βαρόνος της νύχτας Βασίλης Γρίβας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.