Σοκάρει η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα για πτώση ελικοπτέρου, Ελασσόνα: “Έμενα με έσωσε η…”

Ποια η σοκαριστική εξομολόγηση της Βασιλικής Πλεξίδα για την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα;

Εικοσιτέσσερις ημέρες μετά την πτώση του στρατιωτικού ελι­κοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, με τους τέσσερις αξιωματικούς να χάνουν τη ζωή τους και την Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα να βγαίνει ζωντανή, αποκαλύπτεται το θαύμα της Παναγίας.

Η ίδια η επιζήσασα, η 29χρονη στρατιωτική μηχανικός, έχοντας βγει από το νοσοκομείο και προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στους φίλους της ότι την έσωσε η Παναγία, που εμφανί­στηκε μπροστά της.

Στρατιωτικός στα ελικόπτε­ρα και φίλος της Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία πιστεύει βαθιά και διατηρεί μία ιδιαίτερη θρη­σκευτική σχέση με τη μονή της Παναγίας της Σερίφου, γνωρίζοντας, μάλιστα, μία από τις μοναχές που ζουν εκεί, αναφέρθη­κε σε όσα τους εξιστόρησε η μο­ναδική επιζήσασα.

Μόλις έγινε γνωστό το πρωί της 19ης Απριλίου ότι το στρατιω­τικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ, πρόσωπο που γνώριζε ότι η κοπέλα ευλαβούνταν την Παναγία της Σερίφου και πριν τους βρούνε, τηλεφώνησε στη μονή, ζητώντας από τις μοναχές να προσευχηθούν επειδή είχαν ανησυχήσει. Τότε η μοναχή, που γνωρίζει προσωπικά την Αρχιλοχία, είπε στο συγγενικό πρόσωπο που της τηλεφώνησε ότι μόνο η κοπέλα θα σωθεί. Φέρεται, μάλιστα, να ανέφερε η μοναχή ότι, μόλις το μοιραίο ελικόπτερο άρχισε να πέφτει, εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέ­λα μία γυναίκα με κόκκινα ρούχα: ήταν η Παναγία.

Η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα έπιασε το κάθισμα που βρισκόταν η Βασιλική Πλεξίδα, ξηλώνοντας και το πάτωμα του ελικοπτέ­ρου με χειρουργική ακρίβεια (1.200 πριτσίνια το συγκρατούν και, για να το ξηλώσει ανθρώπι­νο χέρι, θέλει μέρες εργασίας με εργαλεία, ανέφερε ο στρατιωτικός που έχει αυτήν την ειδικότη­τα στο στρατό).

Η Παναγία άρπαξε το αποκολλημένο κάθισμα και το άφησε στο δύσβατο έδαφος, σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από το ελικόπτερο, που συνετρίβη μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα, η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα τής γύρισε πλάτη και την προέτρεψε να μην κοιτά­ζει προς τα συντρίμμια, για ευνόητους λόγους, να μη φοβάται, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα έρθουν να τη βρούνε.

«Αυτός που έρχεται, έρχεται για σένα», της είπε και έφυγε. Και ήταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ, που είχε πάει να ελέγξει γιατί εί­χε κοπεί το ρεύμα και ο οποίος βρήκε τη Βασιλική Πλεξίδα.

Η επιζήσασα φέρεται να είπε στους φίλους της ότι αισθανόταν ζεστασιά και ασφάλεια με την παρουσία της γυναίκας. Αλλά η Παναγία εμφανίστηκε στην 29χρονη και όταν αυτή νοση­λευόταν, καθησυχάζοντάς τη για την υγεία της και λέγοντάς της ότι σύντομα θα γίνει καλά.

Διαβάστε πόσοι νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.