Τεράστια αλλαγή Απόστολου Βακάκη: Τι απίστευτο αγοράζει μετά την πώληση μετοχών του Jumbo

Τι θα αγοράσει μετά την πώληση των μετοχών του Jumbo ο Απόστολος Βακάκης;

Αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν τον λόγο πίσω από την πώληση και εκτιμούν ότι ενδεχομένως ο κ. Απόστολος Βακάκης να εντόπισε κάποια ευκαιρία για επενδύσεις στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο κ. Βακάκης πούλησε 4,8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo.

Η πώληση έγινε στα 14,95 ευρώ, με discount 6,6% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης που ήταν στα 16 ευρώ και πλέον το μερίδιο του Απόστολου Βακάκη μειώθηκε στο 23,22% από 26,72% που ήταν προηγουμένως.

Η πώληση έγινε μέσω εταιρείας συμφερόντων Απόστολου Βακάκη, ενώ αγοραστές είναι ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που ήδη έχουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται να επενδύσει σε έναν χώρο που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες όπως η τουριστική βιομηχανία και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα αλλά και στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πάντως για φέτος ο Απόστολος Βακάκης, έχει τοποθετήσει τον πήχη της αύξησης των πωλήσεων για τη χρήση 2016-2017 μεταξύ 4% και 7%, ωστόσο η επίδοση αυτή ξεπεράστηκε στο διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 8,11%.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει βεβαίως στις νέες αγορές, όπου τόσο η οικονομία όσο και ωρίμανση του λιανεμπορίου αποφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Βακάκη, στη διετία το εξωτερικό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%-38% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ωστόσο τα 2/3 των επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε χρήση κατευθύνονται εκεί.

Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα λειτούργησε ένα νέο μισθωμένο κατάστημα στη Βουλγαρία, έως τα Χριστούγεννα του 2017 θα λειτουργήσει ακόμα δύο καταστήματα στη Ρουμανία, ενώ στην Ελλάδα προετοιμάζεται το άνοιγμα ενός σημείου στη Βόρεια Ελλάδα έως το τέλος του 2017.

Διαβάστε ποια η διαφήμιση του Jumbo στη σκιά του τροχαίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.