Διέρρευσε το θέμα για Πανελλήνιες 2017, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση: Θέματα-Απαντήσεις

Διαβάστε τα θέματα και τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης στις Πανελλήνιες 2017.

Με τη Νεοελληνική ΓλώσσαΈκθεση ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2017, με τους μαθητές να έδωσαν το πρώτο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στις 8.00 π.μ.

Οι μαθητές των Γενικών και Εσπερινών Λυκείων πήραν σήμερα την “κρυάδα” των Πανελληνίων 2017 με το μάθημα της Έκθεσης, ενώ η συνέχεια τους επιφυλάσσει Μαθηματικά και Αρχαία!

Για τις Πανελλήνιες 2017 -και όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο- τα θέματα θα δημοσιοποιούνταν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, βάζοντας τέλος και στην αγωνία χιλιάδων γονιών, που περιμένουν κι εκείνοι με ανυπομονησία.

Σημειώνεται, πως στις Πανελλήνιες 2017, οι μαθητές, που το επιθυμούν μπορούν να δώσουν και με το παλαιό σύστημα εισαγωγής, με διαφορετικά, βέβαια, θέματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα θέματα, που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2017 και στην Εκθεση αφορούσε στην επιστήμη.

Μια διασκευη ομιλιας του Γρηγορη Σκαλκέα στην Ακαδημια Αθηνών, με τίτλο «Επιστήμη και επιστήμονες» ηταν το δοκιμιο στο μαθημα της Νεοελληνικής γλώσσας που εξελταζεται σήμερα για τους αποφοιτους του Γενικού Λυκείου, κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο πλαισιο των ζητουμενων εκτος απο συνηθεις περιλήψεις και γλωσσικες ασκησεις οι διαγωνιζομενοι κλήθηκαν να γραψουν ομιλία στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου τους αναφορικα με τους στοχους της επιστήμης και τον ηθικο ρολο του επιστημονα.

Το θέμα κρίνεται κλασικό και αναμενόμενο, οπότε και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό «ικανοποιημένων» εξεταζόμενων

Διαβάστε τα θέματα των Πανελληνίων 2017 στην Έκθεση πατώντας κλικ εδώ.

Διαβάστε τις απαντήσεις στα θέματα της Γλώσσας εδώ (Φροντιστήριο Ορόσημο) και εδώ (Φροντιστήριο Πουκαμισάς).

Μείνετε συντονισμένοι!

Μετά το μεσημέρι αναμένονται και οι πρώτες εκτιμήσεις για την Έκθεση στις Πανελλήνιες 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.