Κεντροαριστερά: Ποιον υποψήφιο έκπληξη στηρίζει ο Κυριάκος. Δημοσκοπήσεις

Ποιον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς θα προτιμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον στηριζει υπόγεια;

Το παρασκήνιο των εκλογών στην Κεντροαριστερά αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ποιος είπε ότι στη ΝΔ δεν ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά; Οχι μόνον ενδιαφέρονται, αλλά εμφανίζονται πρόθυμοι να στηρίξουν και… υποψηφίους.

Οπως συνέβη τις προάλλες όταν στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη (πιο στενός δεν γίνεται) τηλεφώνησε σε έναν εκ των υποψηφίων και του δήλωσε πλήρη στήριξη, και μάλιστα του είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στην «πατρίδα» απ’ όπου κατάγονται και οι δύο. Θα του φέρνει δηλαδή ψηφοφόρους.

Δέκα είναι οι υποψήφιοι για το τιμόνι της Κεντροαριστεράς, ενώ ο ένας είναι γνωστός Κρητικός.

Οι δέκα υποψήφιοι είναι: Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν και οι δέκα θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν έως την 23η Σεπτεμβρίου τις 1.000 απαραίτητες υπογραφές.

Δύο δημοσκοπήσεις κατέγραψαν ήδη τις δυνάμεις των επίδοξων αρχηγών. Η πρώτη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και έδειξε ότι η κούρσα θα είναι ντέρμπι για τρεις:

Στη δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», φάνηκε ότι η υπόθεση της ενοποίησης των δυνάμεων που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκινεί μόνο έναν στους δέκα πολίτες που είτε έχει αποφασίσει, είτε εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσέλθει στις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι, παρά το καταρχήν προβάδισμα που φαίνεται να αποσπά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, το παιχνίδι της εκλογής είναι ανοιχτό και κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί σε δύο γύρους.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση, τέσσερα είναι ουσιαστικά τα πρόσωπα που θα αναμετρηθούν για την ηγεσία του νέου φορέα:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.