Έκτακτη ανακοίνωση από Εθνική Τράπεζα

Ποια η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας;

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στην Εθνική αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του Λογαριασμού Επικούρησης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου 86 ενώ θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες απεργίες και συγκεντρώσεις ανά Νομό.

Επίσης οι εργαζόμενοι προτίθενται να προχωρήσουν και στην κατάθεση Ασφαλιστικών Μέτρων επιδιώκοντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μην διακοπεί η καταβολή της επικούρησης.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση των συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας Παύλο Μυλωνά η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο με τη διοίκηση της τράπεζας να επιμένει στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ και τη μεταφορά της επικούρισης στο ΕΤΕΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι η μέση επικουρική σύνταξη που καταβάλλεται στους συνταξιούχους της Εθνικής διαμορφώνεται στα 550 ευρώ περίπου, όταν η μέση επικουρική σύνταξη του ενιαίου ταμείου είναι κάτω από 180 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.