Σκάνδαλο με Μαρέβα Μητσοτάκη: Τι καλύπτει ο Κυριάκος. Ποιο το απίστευτο μυστήριο

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να θέλει να… αγιάσει, αφήνοντας πίσω την τοξική σκανδαλολογία και περνώντας στην πρώτη γραμμή τη θετική ατζέντα της οικονομίας και της πρωτοφανούς επιτυχίας με το ελληνικό swap ομολόγων.

Ωστόσο το χθεσινό εξώδικο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας, στους Δημήτρη Τζανακόπουλο, Νίκο Παππά και σε τρεις εφημερίδες, φαίνεται πως θα δώσει νέα δυναμική στη σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος για τα όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τυχόν σχέσεις του με τον επιχειρηματία Γιάννη Σφακιανάκη, οποίος εν τέλει αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσε την «πηγή» της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ.

Αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την ίδια επιχειρηματολογία ενώπιον των τομεαρχών της Πειραιώς. Την ίδια ώρα πάντως η Ηρώδου Αττικού επιμένει να θέτει τα ίδια καίρια ερωτήματα, τα οποία επανέλαβε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος όσο και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη, τόσο με τον ίδιο όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

Αυτό είναι το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο κατά τη συζήτηση στη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως «κατέρρευσε η γραφική σκευωρία την οποία προσπάθησε να ενορχηστρώσει η ΝΔ καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα».

Η σκληρή κόντρα πάντως περνά σε νέα φάση δυναμικής κλιμάκωσης μετά και την εξώδικη διαμαρτυρία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, παρά τη σχετική διάψευση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

Και τούτο, διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκλαμβάνουν το εξώδικο που εστάλη, όχι τόσο ως προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας, αφού ουδείς ισχυρίστηκε κάτι μεμπτό παρά μονάχα διατυπώθηκαν ερωτήματα για τυχόν επιχειρηματική συνεργασία με τον κ. Σφακιανάκη, όσο σε πολιτικούς τακτικισμούς.

Δεδομένο είναι πάντως πως η Νέα Δημοκρατία, είτε κατ’ επιλογήν είτε κατ’ εντολή της κας Μητσοτάκη θα συνεχίσει να σηκώνει το θέμα της υπόθεσης «Σαουδική Αραβία», παρά τη διάψευση όλων των βασικών κατηγοριών, γεγονός που δεν έχει γίνει θετικά δεκτό στην Πειραιώς.

Το θέμα ωστόσο το οποίο προκαλεί απορία και αφήνει πεδίο… δόξης λαμπρό για την πολιτική αντιπαράθεση, είναι τι ακριβώς είναι αυτό που θεωρεί συκοφαντικό ή έστω δυσφημηστικό η κα Μητσοτάκη, στη διαπίστωση πως τόσο η ίδια όσο και ο κ. Σφακιανάκης είναι μέλη της Endeavor.

Αυτή η αν μη τι άλλο αδικαιολόγητα επιθετική πρωτοβουλία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη κάνει ουκ ολίγα στελέχη της κυβέρνησης να εκτιμούν πως από πίσω κρύβονται εκτός από πολιτικούς τακτικισμούς και άλλα μυστικά, τα οποία θα έρθουν το προσεχές διάστημα στο φως της δημοσιότητας…

Εκτός αυτού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η απειλή προσφυγής στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Τύπο ενόψει της επικείμενης πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή και τις offshore, όπου θεωρείται δεδομένο πως η επιχειρηματική δραστηριότητα της κας Μητσοτάκη θα έχει την… τιμητική της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.