Βόμβα από υπουργό ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης»

Ποια η δήλωση βόμβα του Νίκου Παρασκευόπουλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος επεφύλαξε μια «βόμβα» αναφερόμενος στο νόμο που είχε συντάξει ο ίδιος για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο κ.Παρασκευόπουλος μιλώντας στο κανάλι της Βουλής αναγνώρισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε και συνεχίσει να ζητά την κατάργηση του νόμου έχει δίκιο.

Μάλιστα ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα, αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το αν ο νόμος του πρέπει να μετασχηματιστεί σε κάποια άλλη μορφή και απάντησε:

«Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».

Ο νόμος όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν έκτακτος και θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέες μορφές διατάξεων και να πραγματοποιηθούν αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και στον Ποινικό Κώδικα.

«Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία.

Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.