Σφαγή στο Μαξίμου: Τι συμβουλεύουν τον Τσίπρα για το σκάνδαλο Καμμένου. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Πώς οδηγείται σε ρήξη το Μαξίμου λόγω της υπόθεσης Καμμένου;

Στα δύο χώρισαν το Μέγαρο Μαξίμου οι ραγδαίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στην πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στη στήλη «Παρασκήνιο», εξαρχής η πλειοψηφία των στενών συνεργατών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος τάχθηκε υπέρ της αποχής του Αλέξη Τσίπρα από τη διαδικασία, καθώς δεν θα ήταν σώφρον ο πρωθυπουργός να συνδεθεί έστω και διά της πλαγίας με μια σκανδαλώδη υπόθεση εξοπλιστικών.

Τις περισσότερες ενστάσεις για το αν ο συγκυβερνήτης Πάνος θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνος του την αντιπολίτευση και τα στοιχεία-φωτιά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είχε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος θεωρούσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταδείξει ότι είναι συμπαγής και σε αυτή την περίπτωση.

Τελικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε, επέλεξε να μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να είναι παρών στη διαδικασία, κατά την οποία αναμένεται να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, όπως είχε γίνει και προσφάτως στην συζήτηση για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη στην υπόθεση Noor 1.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών περί διώξεων σε περίπτωση που διαρρεύσουν τα έγγραφα-φωτιά τα οποία αφορούν στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ο Πάνος Καμμένος μέσω Τwitter ανακοίνωσε ότι θα δώσει πρόσβαση στα μέλη της Επιτροπής για να δουν τα σχετικά έγγραφα.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε επίσης πως θα αποχαρακτηρίσει «όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».  

Ολόκληρο το tweet του Πάνου Καμμένου:

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της Σ.Α. και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».
 
 
 
Όταν ο Πάνος Καμένος κατέθετε απόρρητα έγραφα στη Βουλή

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει πολιτικούς και δημοσιογράφους από το να δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα που εκθέτουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επικαλέστηκε το γράμμα του νόμου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια για όσους παραβλέπουν τη σχετική διάταξη και προχωρούν στη δημοσιοποίηση των διαβαθμισμένων εγγράφων.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής αλλά και από την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, ήταν ο άνθρωπος που πριν από τρία χρόνια από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου επιδίδονταν στο σπορ της αποκάλυψης διαβαθμισμένων απόρρητων εγγράφων.

Μάλιστα το έπραξε (τότε) παρά το γεγονός ότι γνώριζε -όπως ο ίδιος υποστήριξε- ότι παρανομεί. Τότε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταθέσει στη Βουλή δικά του απόρρητα έγγραφα, τα οποία είχαν διαρρεύσει από την Τράπεζα της Ελλάδας.  

Αιχμάλωτος του Καμμένου ο Τσίπρας  

Υπό τον φόβο να επέλθει ρήγμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και υπό το βάρος των σοβαρών αποκαλύψεων που, αργά μεν, αλλά ωστόσο κατάφερε να αντιληφθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσαν χθες άρον-άρον να προσφέρουν για άλλη μια φορά κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.