Απίστευτη ύβρις: Γκρέμισαν το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη και δείτε τι έφτιαξαν [φωτο]

Τι απίστευτο έχτισαν στη θέση του πατρικού σπιτιού του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο;

Όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης, το σπίτι του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη όχι μόνο γκρεμίστηκε, αλλά τη θέση του έχει πλέον πάρει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Εδώ ήταν κάποτε το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο.

Το γκρέμισαν για να κάνουν πάρκινγκ. (Τα σχόλια δικά σας)» έγραφε η επίμαχη ανάρτηση, που συνοδευόταν από φωτογραφία του σημείου και πυροδότησε «βροχή» από αποδοκιμαστικά σχόλια!

Το πολύπαθο πατρικό σπίτι του σπουδαίου συγγραφέα, στην οδό που φέρει το όνομά του, είχε πουληθεί σε ιδιώτες εδώ και δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια ό,τι είχε απομείνει από το οίκημα κατεδαφίστηκε προκειμένου ο χώρος να διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει πάρκινγκ οχημάτων.

Μάλιστα, ακόμη και η μαρμάρινη πλάκα που είχε τοποθετήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ο Δήμος Ηρακλείου στο σπίτι και έγραφε «εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης» δεν υπάρχει πια.

«Πετάχτηκε και αυτή στα σκουπίδια. Σαν να πετάχτηκε η ίδια η ιστορική μνήμη της πόλης αυτής», «ντροπή και αίσχος», «όλη η φιλοσοφία του μηδενισμού σε έναν χώρο στάθμευσης» ήταν μερικά από τα σχόλια που έγραψαν κάτω από την ανάρτηση αγανακτισμένοι πολίτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!