Σεισμός με Paradise Papers: Mαύρο γερμανικό χρήμα σε offshore κορυφαίου Έλληνα πολιτικού

Ποια η νέα αποκάλυψη βόμβα για τα Paradise Pares;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για εμπλοκή προσώπων πολιτικού ενδιαφέροντος με διακίνηση χρήματος μέσω υπεράκτιων εταιρειών στα λεγόμενα Paradise Papers.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται στα ίχνη διακίνησης δεκάδων εκατομμυρίων γερμανικού χρήματος, μέρος των οποίων φέρεται να κατέληξε σε οφσόρ συμφερόντων περιβάλλοντος κορυφαίου πολιτικού.

Η υπόθεση μάλιστα είναι σχετικά πρόσφατη, οπότε δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από ασυλία ούτε από παρέλευση του χρονικού ορίου για έλεγχο.

Είναι δεδομένο ότι όταν υπόθεση τελεσφορήσει θα προκληθεί πολιτικός σεισμός.

Και ξάδερφος του Κ.Μητσοτάκη στη λίστα

Στα αρχεία της διαρροής των Paradise Papers εμφανίζεται το όνομα ενός ακόμα μέλους της οικογένειας Μητσοτάκη, εκτός από αυτό της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) αποκαλύπτει νέα στοιχεία που είχε αποκτήσει από τη γερμανική εφημερίδα Suedduetsche Zeitung μέσω της διαρροής του εταιρικού μητρώου της Αρούμπα, ενός φορολογικού παραδείσου στα ανοιχτά της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τη λίστα η οποία περιέχει περισσότερα από 50.000 αρχεία, δέκα από αυτά εμφανίζουν το όνομα «Ελλάδα» σε διευθύνσεις ή καταχωρίσεις που αναφέρουν χώρα γέννησης των φυσικών προσώπων που σχετίζονται με τις υπεράκτιες εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο μικρό νησί της Καραϊβικής.

Ένα από αυτά είναι ο Γεώργιος Μητσοτάκης, ξάδερφος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.