Νέα στοιχεία για μωρό, πυρκαγιά Πλατεία Αττικής: “Στο κορμάκι του είχε… Η μάνα δεν ήταν πουθενά”

Ποια τα νέα στοιχεία για μωρό που βρέθηκε σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά;

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται το μωρό που εντοπίστηκε μόνο του μέσα σε διαμέρισμα που καιγόταν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πλατεία Αττικής από τους πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία επί της οδού Αριστομένους στην πλατεία Αττικής, όταν μπήκαν στο χώρο και εντόπισαν μόνο του το μωρό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Η μικρής έκτασης πυρκαγιάς, που ξέσπασε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 3, από τους 18 πυροσβέστες που επιχείρησαν με έξι οχήματα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας ο ίδιος πήγε στο σημείο και είδε την πόρτα ανοιχτή. Όπως είπε «Η μητέρα δεν ήταν πουθενά.

Όταν έβγαλε το παιδάκι ο πυροσβέστης ανέβηκε η θεία του πανικόβλητη. Δεν εμφανίστηκε ποτέ η μητέρα. Το παιδί ανέπνεε δύσκολα, ήταν μαύρο από τον καπνό».

Τι είπε η μητέρα στους αστυνομικούς

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, ηλικίας ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του. Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το μωρό

O διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασλαβας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε ότι το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολύ ώρα, είπε ο ίδιος και διευκρίνισε πως τα εγκαύματα στο κορμάκι του είναι μικρής έκτασης σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, πρώτου βαθμού και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς.

Το κρίσιμο είναι η εισπνοή καπνού που κάνει την κατάσταση της υγείας του ασταθή, είπε ο διοικητής και τόνισε ότι «ώρα με την ώρα» παρακολουθούν την πορεία του οι γιατροί του νοσοκομείου.

Όπως είπε ακόμα, όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.