Σάλος στη Ρόδο: Ρουμάνα εκβίαζε τον εραστή της και… Κάγκελο στο νησί με κίνηση συζύγου

Τι συνέβη στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου;

Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες είναι μια 39χρονη Ρουμάνα, που θα δικαστεί στις 8 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για απόπειρα εκβίασης, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Η κατηγορούμενη φέρεται ότι προσπάθησε να εκβιάσει τον παντρεμένο εραστή της, ζητώντας του χρήματα για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους στην οικογένειά του.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr της Ρόδου, η καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον 44χρονο σύντροφό της τον Ιούνιο του 2013.

Γνωρίστηκαν σε μπαρ κονσομασιόν

Ο σύντροφός της, αλιέας στο επάγγελμα, πήγε τον Αύγουστο του 2012 στη Σύρο για να ψαρέψει. Γνώρισε τη Ρουμάνα σε ένα μπαρ κονσομασιόν και του συστήθηκε ως «Έμμα». Μεταξύ τους υπήρξε σχέση και μετά από λίγο καιρό ενημέρωσε τη γυναίκα ότι ήταν παντρεμένος, με αποτέλεσμα να διακόψουν την επικοινωνία για δύο μήνες.

Όμως, οι δυο τους τα ξαναβρήκαν, όταν της είπε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη γυναίκα του για μια πενταετία.

Η σχέση τους συνεχιζόταν χωρίς εντάσεις. Κατά τη διάρκειά της, της είχε δώσει χρήματα ύψους περίπου 2.000 ευρώ, ενώ για ένα διάστημα είχαν αποφασίσει να νοικιάσουν σπίτι στη Ρόδο, που πήγε για δουλειά.

Τον απειλούσε ότι θα τον καταγγείλει

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν το Πάσχα του 2013, ο 44χρονος ψαράς της είπε ότι θα πήγαινε στην Κάλυμνο για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του. Τότε, η γυναίκα κατάλαβε ότι δεν ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Ένα πρωινό, περί τα τέλη Μαΐου, ενώ βρισκόταν στη Ρόδο, επέστρεψαν από το μπαρ, όπου δούλευε. Της είπε ότι φεύγει και όταν άνοιξε την πόρτα εκείνη μπήκε μπροστά του, άρχισε να τον γδύνει, τον έριξε στον καναπέ και έκαναν έρωτα. Το ίδιο βράδυ έκαναν έρωτα για δεύτερη φορά.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ βρισκόταν στο σκάφος του, έλαβε ένα μήνυμα από τη Ρουμάνα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον απειλούσε ότι θα τον κατάγγελλε για βιασμό.

«Θα σε βάλω φυλακή για βιασμό»

Σύμφωνα με τον ψαρά, η γυναίκα ζητούσε 25.000 ευρώ για να μην μιλήσει στην οικογένειά του για τη σχέση τους, ενώ του είπε ότι είχε εξασφαλίσει ιατρική γνωμάτευση, που βεβαίωνε ότι την βίασε.

Σε κάποια από τα μηνύματα αυτά η κατηγορούμενη ανέφερε χαρακτηριστικά «θα σε βάλω φυλακή για βιασμό, τώρα σηκώθηκα από το κρεβάτι γιατί ένιωθα μούσκεμα από αίμα», «θα με πληρώσεις ακριβά τώρα», «ζητάω 25 χιλιάδες ευρώ και να μου πεις ευχαριστώ, επειδή θα μπορούσα να ζητάω πιο πολλά…δεν νομίζω να θέλεις να σε ψάχνει η αστυνομία», «εάν δεν μου πληρώσεις αυτά που μου χρωστάς δεν θα με δεις», «εγώ θα πάω στην Κάλυμνο και θα πάρω μαζί μου έναν δικηγόρο και έναν μπράβο», «αν δεν είσαι εδώ σε μία ώρα θα βάλω την φωτογραφία σου στο ίντερνετ και θα ετοιμαστώ να πάω στην Ασφάλεια».

Μάλιστα, όταν την επισκέφθηκε πέντε ημέρες μετά, ο Καλύμνιος υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε, ενώ καθημερινά δεχόταν απειλητικά μηνύματα και κλήσεις. Επίσης, τον απειλούσε ότι θα βάλει μπράβους για να τον χτυπήσουν.

Ενημέρωσε τη γυναίκα του

Ο 44χρονος αρνήθηκε να της καταβάλει το ποσό που ζητούσε και η Ρουμάνα μείωσε το ποσό στα 10.000 ευρώ. Υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης ενημέρωσε τη γυναίκα του, που τον συγχώρεσε και του είπε ότι τον στηρίζει.

Η σύζυγός του επικοινώνησε με τη Ρουμάνα και συναντήθηκαν στη Ρόδο. Η Ρουμάνα φέρεται να επιβεβαίωσε και στη γυναίκα του ότι το μόνο που χρειάζεται, για να σταματήσει να τους ενοχλεί και να μη δημιουργήσει άλλο πρόβλημα με τον υποτιθέμενο βιασμό, είναι χρήματα.

Έστησαν επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Ο Καλύμνιος κατήγγειλε τη Ρουμάνα στην αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή της. Συμφώνησαν ότι θα συναντηθούν στη Ρόδο, στις 12 Ιουνίου 2013, και θα της έδινε 7.000 ευρώ.

Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν. Στην έρευνα που έκαναν σε ένα έπιπλο βρήκαν ένα μεταλλικό φιαλίδιο που περιείχε δακρυγόνο σε μορφή σπρέι. Επίσης, βρήκαν σημειωμένα ονόματα και τηλέφωνα συγγενών του ψαρά.

Τι υποστηρίζει η ίδια

Η 39χρονη υποστηρίζει ότι στόχο είχε να τον πληγώσει, καθώς και η ίδια πληγώθηκε όταν την εγκατέλειψε το Πάσχα για να μείνει με την οικογένειά του. Παραδέχθηκε ότι δεν την βίασε και ισχυρίστηκε ότι την ημέρα που της ανακοίνωσε ότι θα έφευγε στην Κάλυμνο, την πίεσε για να κάνουν έρωτα.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν θα έπαιρνε τα χρήματα. Ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι η Ρουμάνα έδωσε το κινητό της τηλέφωνο σε έναν ταξιτζή από τον οποίο και ζήτησε να της γράψει μήνυμα με το οποίο δήθεν την ενημέρωνε ότι είχε φίλους στην ΕΛΑΣ που θα ανελάμβαναν «να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς της» με τον Καλύμνιο.

Από την ίδια έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι η Ρουμάνα είχε τηλεφωνικές επαφές με ακόμη 5 πρόσωπα τα οποία εικάζεται ότι «παρενοχλούσε» με ανάλογο τρόπο.

Μετά την απολογία της, η 39χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 1.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.