Πανούργος Τσίπρας: Πότε πάει σε πρόωρες εκλογές, ποιο το σχέδιο του

Πότε πάει σε εκλογές ο Τσίπρας μέσα στο 2018; Μια ανάλυση – καταπέλτης.

Με ένα άρθρο κόλαφο κατά του Τσίπρα, ο Λουκάς Αθ. Γεωργιάδης παρουσιάζει τα σχέδια στο μυαλό του σημερινού πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές το 2018:

Η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Από τώρα έως τον Οκτώβριο έχουμε να δούμε πολλά και να ακούσουμε πολλά. Θα ακούσουμε για το… παραμύθι της απαλλαγής από τα μνημόνια λόγω εξόδου στις αγορές!

Δηλαδή, την έξοδο από τον μηχανισμό στήριξης με εξασφαλισμένα λεφτά και επιτόκιο του 1,5% (με 0,80% μας δανείζουν οι χώρες της Ευρωζώνης) και την… επιστροφή μας στις «άγριες» αγορές με τα επιτόκια άνω του 3% χωρίς εξασφαλισμένα λεφτά και με επιτροπεία έως το 2059!

Του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Για τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει την κοινωνία περί «καθαρής εξόδου». Ήδη, αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που παίρνουν αποστάσεις στα περί… παραδείσου με το τέλος των μνημονίων!

Πέραν αυτών βέβαια, υπάρχουν κάποιοι αφελείς ή βολεμένοι που δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη ζημιά του 2015 και για πόσες δεκαετίες θα μας…συνοδεύει. Ενδεχομένως και να μην θέλουν… Δεν ξέρουμε εάν θα αντέξει για να τραβήξει μέχρι τέλους την αφήγηση του ο σημερινός επικεφαλής της κυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το προσπαθήσει.

Ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης έχει επιλέξει τον δρόμο της… ναρκοθέτησης του έργου της επόμενης κυβέρνησης. Μέσα από μια κοντόφθαλμη, μικροπρεπή, καιροσκοπική και τυχοδιωκτική πολιτική σπέρνει… νάρκες όχι στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά στην ίδια τη χώρα.

Προσλαμβάνει στο Δημόσιο ανθρώπους που όταν λήξουν οι συμβάσεις τους θα πάνε στο σπίτι τους. Τους εκμαυλίζει κατά τον πιο χυδαίο τρόπο για να αποκομίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη. Βεβαίως, δεν είναι ευχάριστο να χάνει κάποιος τη δουλειά του.

Ωστόσο, ο παρασιτισμός μέσω του βολέματος στο Δημόσιο για μερικά ευρώ είναι η αποθέωση του χυδαίου λαϊκισμού και της πολιτικής απάτης.

Ένα είναι σίγουρο: όσο αργότερα πάει σε εκλογές ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η συντριβή και τόσο πιο άνετη θα γίνει η υπόθεση διακυβέρνησης της χώρας είτε από μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, είτε από μια συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το Κίνημα Αλλαγής.

Εκεί ακριβώς, αρχίζει το… τζογάρισμα από τον σημερινό δημαγωγό πρωθυπουργό, ο οποίος το καλύτερο που έχει να κάνει για τον εαυτό του, αλλά κυρίως για τον τόπο είναι να πάει σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Άλλωστε ήδη έχει παγιδεύσει τα θεμέλια της οικονομίας και της επόμενης κυβέρνησης. Ο επόμενος πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια ολόκληρη… χωματερή πολιτικής ανηθικότητας και αλητείας.

Αν αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να τον φθείρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ευελπιστεί κάτι τέτοιο να καταγραφεί στις κάλπες τον Μάιο του 2019 που θα έχουμε τις τριπλές εκλογές: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές.

Έχοντας τοποθετήσει δεκάδες… νάρκες στην επόμενη κυβέρνηση, θέλει να αφήσει… αρκετό χρόνο φθοράς στον επόμενο πρωθυπουργό έως τον Μάιο του 2019. Δηλαδή, να τον αφήσει να εκτεθεί για διάστημα πάνω από 6 μήνες, έτσι ώστε μέσα από ένα κρεσέντο λαϊκισμού να ρίξει το φταίξιμο για τα δικά του λάθη και τα δικά του μέτρα στον επόμενο πρωθυπουργό. Ιδίως δε αν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Έτσι θα δημιουργήσει κλίμα αναταραχής ποντάροντας σε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα σε Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Για την ακρίβεια στη διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν η Ν.Δ. είναι αυτοδύναμη, τότε θα αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο και ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει το «όπλο» να εκβιάσει εκλογές τον Φεβρουάριο του 2020 με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Εν ανάγκη, θα γίνουν και διπλές εκλογές.

Γιατί τότε, η Ν.Δ. δεν θα διστάσει να κάνει εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής και στη συνέχεια λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης να ξαναπάμε σε νέες εκλογές με το εκλογικό σύστημα που θα έχει ψηφίσει από την αρχή της θητείας της.

Ο Τσίπρας και σε αυτήν την περίπτωση ποντάρει στη φθορά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη (δεξιά παρένθεση).

Μιλάμε για καιροσκοπισμό και ανοησίες σε μια χώρα που έχει περάσει όσα έχει περάσει. Μιλάμε για εγκληματικά μυαλά που σε καθημερινή βάση συζητούν πώς θα πλήξουν περισσότερο τη χώρα μέσω των πολιτικών τους αντιπάλων. Αλλά πλήττουν βλακωδώς το μέλλον της χώρας…

Αν η Ν.Δ. δεν βγει αυτοδύναμη και σχηματίσει συγκυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής, τότε ο ένοικος του Μαξίμου θα ποντάρει σε βέτο της Φώφης Γεννηματά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου με σκοπό να εκβιάσει τις εκλογές τον Φεβρουάριο του 2020 με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει στο προσκήνιο και να μην μπλέξει σε… ανεπιθύμητες καταστάσεις. Επιπλέον, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. και συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ευελπιστεί ώστε τα δύο κόμματα να μην συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας.

Εάν όμως ξαναμπεί στην επόμενη Βουλή το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, τότε πιθανόν να μην βγει αυτός ο σχεδιασμός. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των δημοσκόπων στο παρασκήνιο, φαίνεται ότι ακόμη και στην περίπτωση που η Ν.Δ. δεν κερδίσει οριακά την αυτοδυναμία, τότε λόγω της δυναμικής που έχει το Κίνημα Αλλαγής μπορούν και οι δύο μαζί να συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία για την Προεδρική Εκλογή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 ετών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μερικές μέρες, έχουμε πλέον μάθει όλοι για τον χυδαίο και κυνικό τρόπο με τον οποίο σκέφτονται. Μιλάμε για ένα κρεσέντο πολιτικής σχιζοφρένειας από επικίνδυνους τύπους που δεν θα δίσταζαν να παίξουν τη χώρα στα ζάρια, όπως έγινε και το 2015. Ξέρουμε ότι όταν λένε Α, εννοούν Β. Ξέρουμε επίσης ότι είναι αποφασισμένοι να μην πουν ούτε μία αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα βρει μπροστά του… βουνό τους επόμενους μήνες. Και βέβαια, αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους στην εξουσία είναι σαν να πιστεύουν ότι θέλει να δώσει μάχη με το Κίνημα Αλλαγής για τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές! Ο Τσίπρας θα επιδιώξει κατά το δυνατόν μια… αξιοπρεπή ήττα με στόχο να παραμείνει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και να ελπίζει για το μέλλον.

Γι αυτό, αναλύοντας όλα όσα έχει πει και όλα όσα έχει κάνει κατά τα τελευταία 3 χρόνια, καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι δεν είναι και τόσο ανόητος να υποστεί μια καταστροφική και μη διαχειρίσιμη ήττα.

Όσο νωρίτερα κάνει εκλογές, τόσο λιγότερες θα είναι οι απώλειες του. Και ξέρει ότι έχει σπείρει παντού… νάρκες για την επόμενη κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.