Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Πώς να κάνετε αίτηση στο exoikonomisi.ypen.gr

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση στο exoikonomisi.ypen.gr;

Σε λειτουργία τίθεται εντός της ημέρας ο ιστότοπος exoikonomisi.ypen.gr, μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω αυτού να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στο υπουργείο Περιβάλλοντος λειτουργεί Γραφείο ενημέρωσης και πληροφόρησης κοινού (τηλ: 210.3000.877, email: infoekoii@etean.com.gr),exoikonomisi.ypen.gr.

Το πρόγραμμα και οι δικαιούχοι
Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού ύψους 209,02 εκ ευρώ, προβλέπει επιδότηση έως και 70%, ενώ οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο μόνο εάν οι επιπλέον της μίας αιτήσεις αποτελούν μέρος αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση στο exoikonomisi.ypen.gr.

Όλες οι επεμβάσεις ανακαίνισης – ενεργειακής αναβάθμισης και όλες οι επιθεωρήσεις από ενεργειακό επιθεωρητή θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Αν κάποιος είχε εκδώσει εκδώσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) πριν από τις 26 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να το επανεκδώσει exoikonomisi.ypen.gr.

Για την είσοδο στο πρόγραμμα στο exoikonomisi.ypen.gr είναι απαραίτητο να υπάρχουν τα εξής:

– Η κυριότητα του ακινήτου, που πρέπει να είναι κύρια κατοικία.

– Οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet.

– Η νομιμοποίηση τυχόν πολεοδομικών παραβάσεων.

– Το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου, που πρέπει να είναι κατηγορίας Δ ή χαμηλότερα

Διαβάστε ποιες είναι οι αλλαγές στην εξοικονόμηση κατ’ οίκον που αυξάνουν την ζήτηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.