Τι ετοιμάζει ο Καμμένος την Τρίτη: Έντονη φημολογία, “σιγή ασυρμάτου” στους βουλευτές

Ποια κίνηση ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος την Τρίτη 20 Μαρτίου;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να προχώρησε σε εντολή σιγής προς τους βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ., με ισχύ από σήμερα ως την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. να αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις σε μέσα ενημέρωσης και να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις ή τοποθετήσεις, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Η εντολή δόθηκε μέχρι την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου αναμένεται να υπάρξει μία σημαντική ανακοίνωση.

Η φημολογία δίνει και παίρνει και όλα τα σενάρια συζητώνται. Για παράδειγμα, κάποιοι λένε πως ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει ότι λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό και επειδή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σύνθετη ονομασία, ο ίδιος αποσύρεται από το υπουργείο Άμυνας και οι βουλευτές του κόμματός του από τα υπουργεία που κατέχουν, ωστόσο διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διαταράσσεται.

Μπορεί, όμως, τελικά να μην κάνει αυτό το βήμα, δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με την ΠΓΔΜ _η οποία, άλλωστε, μπορεί και να μην υπάρξει εάν τα Σκόπια δεν συναινέσουν σε συνταγματικές αλλαγές.

Άλλες φήμες λένε ότι πρόκειται να παρέμβει για το θέμα του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ και να καταγγείλει τα επιχειρηματικά, μιντιακά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα που θέλουν να βγάλουν εκτός ανταγωνισμού της ομάδα της Θεσσαλονίκης. Με αυτό τον τρόπο ίσως ο Πάνος Καμμένος επιδιώξει να συνδυάσει Μακεδονικό και ΠΑΟΚ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του και την εκλογική του επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα καλύπτοντας το πολιτικό κενό που δημιουργείται και πριν ορισμένοι αξιοποιήσουν το momentum και ιδρύσουν το “Κόμμα του Βορρά”.

Πρέπει, ωστόσο, να λάβει κανείς υπόψη ότι ο κ. Καμμένος έχει ελαχιστοποιήσει τις εμφανίσεις και δημόσιες παρεμβάσεις του περί τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ελληνοτουρκικά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε “υπερτροφικό” το λόγο του περί “ομηρείας” των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η διαφωνία που εκδηλώθηκε επίσης από τους Πάνο Σκουρλέτη, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκο Ξυδάκη προκάλεσαν τη δυσφορία του υπουργού Άμυνας. Ίσως, λοιπόν, αντιδράσει με κάποιο τρόπο και γι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση ο λόγος του Πάνου Καμμένου δεν θα είναι συγκρουσιακός και θα υπενθυμίσει την ταύτισή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλα, βεβαίως, θα τα δούμε την Τρίτη…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.