Αλέξης Πουλιάσης: Ποιο το “δεξί χέρι” του Τσακαλώτου που κατηγορείται για μίζα 1,8 εκ. Από βιοτεχνία ρούχων στο υπουργείο. Βιογραφικό

Ποιο το “δεξί χέρι” του Τσακαλώτου, Αλέξης Πουλιάσης, που κατηγορείται για μίζα 1,8 εκ

Διαστάσεις παίρνει η ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση με την καταγγελία για Μίζα και Εκβίαση που αφορά έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο λόγος για το πολύ γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Πουλιάση, «δεξί χέρι» του Τσακαλώτου ο οποίος καταγγέλλεται από κτηματομεσίτη πως συμμετείχε σε κύκλωμα που απαίτησε μίζα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (αυτός και δύο ακόμη πρόσωπα «παράγοντες» του ΣΥΡΙΖΑ) για να μεσολαβήσουν έτσι ώστε (ο κτηματομεσίτης) να εισπράξει την νόμιμη αμοιβή του για την συμμετοχή στη αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε χθες ερώτηση στην Βουλή, ενώ και το Υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει επί της ουσίας την καταγγελία για τον Πουλιάση, αναφερόμενο στην δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2017 υπό τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Σήμερα αποκαλύπτεται ποιος είναι ο Αλέξης Πουλιάσης, την πολύ στενή σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος (προφανώς) για αυτόν τον λόγο τον «ανταμείβει» τοποθετώντας τον σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Αλέξης Πουλιάσης: Από τη βιοτεχνία ρούχων στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (11/07/2016) ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι.

Αφού αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο, σπούδασε Λογιστική και Χρηματοδοτική Διοίκηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τα φοιτητικά του χρόνια «μυήθηκε» στον κόσμο της πολιτικής. Εχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τον συνδικαλισμό και τα φοιτητικά δικαιώματα, εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού, όντας ενεργό μέλος στο Δ.Σ. των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, γεγονός που του άνοιξε την «πόρτα» της Τοπικής Οργάνωσης Περιστερίου, της οποίας διετέλεσε γραμματέας αργότερα.

Με τη μετατροπή του Συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας και ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλοντας να συνεισφέρει στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Περιστέρι. Ετσι, το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» και βρέθηκε στην αντιπολίτευση ως δημοτικός σύμβουλος.

Το 2014 το όνομά του βρέθηκε στη λίστα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Αν και δεν εξελέγη στην Περιφέρεια, συνέχισε να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στη Δυτική Αττική, με παρεμβάσεις και συμμετοχή σε δράσεις. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Κάβουρα, υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, και τον Κώστα Ζαχαριάδη, διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ήταν συνυποψήφιοι στην παράταξη της Ρένας Δούρου.

Και με τους δύο διατηρεί φιλική σχέση μέχρι σήμερα.

Μέχρι την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε από το 2014 μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άσκησε έντονη κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., καταδικάζοντας παράλληλα την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο Περιστέρι και σε όλη τη χώρα.

Ο Αλέξης Πουλιάσης εργαζόταν ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρείες παραγωγής θυρών, αφού η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων έκλεισε το 2005.

Δέκα χρόνια μετά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διόρισε ως έναν από τους ειδικούς συμβούλους του.

Η τοποθέτησή του επισημοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, έναν μήνα μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Πουλιάσης θα διατηρήσει τη θέση του για όσο διάστημα υπουργός είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ έγινε έτσι ένα από τα μόλις έξι πρόσωπα που απαρτίζουν τον στενό κύκλο των συνεργατών του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τον ακολουθούν σε όλα τα ταξίδια του.

Η σχέση του Αλέξη Πουλιάση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν αναλάβει κυβερνητικά αξιώματα, μετρά αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού μοιραζόταν στο προφίλ του στο Facebook ήδη από το 2012 κάποιες από τις σημαντικότερες ομιλίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του στο πρόσωπό του…

Στο Λας Βέγκας σύμβουλος του Ευκλείδη

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (στις 7/11/2016) ο Αλέξης Πουλιάσης είναι από τα κυβερνητικά στελέχη που από σφόδρα αντιμνημονιακοί μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε πιστούς θιασώτες της τρόικας.

Τελευταίο… κατόρθωμά του, η μετάβασή του στο Λας Βέγκας (των καζίνων και της χλιδής) των ΗΠΑ, με άγνωστο τον λόγο του ταξιδιού αλλά και το πώς (και ποιος) πλήρωσε τα μεγάλα έξοδα της μετάβασης. Αν, πάντως, επρόκειτο για… αναψυχή, τι να πει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Εν μέσω των κρίσιμων συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, αν όντως «πέταξε» ως τον «μαγικό κόσμο» των παγκόσμιων τζογαδόρων, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Ειδικός σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και μέλος του στενού πυρήνα συνεργατών του από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης έχει τη δική του πορεία σε κρατικές θέσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε με πάθος τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξορκίζοντας τα Μνημόνια.

«Εύχομαι καλή χρονιά, αλλά πώς μπορεί να είναι καλή όταν υπάρχουν οι μνημονιακές πολιτικές;» είχε γράψει σε άρθρο του ως δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος βρεθεί στην καρδιά του οικονομικού επιτελείου που εφαρμόζει την οικονομική πολιτική την οποία μέχρι τότε κατήγγελλε.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλωσε στο Περιστέρι και ανέπτυξε έντονη κομματική δράση στις τάξεις του τοπικού Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Το 2005 η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων που διατηρούσε έκλεισε και στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρίες παραγωγής πορτών.

Το 2014 ο Αλέξης Πουλιάσης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, χωρίς πάντως να εκλεγεί, ωστόσο γρήγορα αξιοποιήθηκε από το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», αφού στις 30 Οκτωβρίου του 2015 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τοποθέτησής του στη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών.
Γνωστό είναι, εξάλλου, ότι… κανείς δεν χάνεται.

Στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ με «εντολή Μαξίμου»

Όπως μάλιστα αποκαλύπτουμε ο Αλέξης Πουλιάσης, εκτός από τον Τσακαλώτο διέθετε και ειδική σχέση με την ΕΥΔΑΠ που διοικεί ο Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου.

Αφού κατά αρχήν διατελεί ακόμη μέλος της διοικήσεως της ΕΥΔΑΠ

αλλά παράλληλα και σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ συμμετείχε και σε επιτροπές της Εταιρείας.

(Ανακοίνωση ΕΥΔΑΠ 9/2/2017)

«Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι το Μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Πουλιάσης τοποθετείται στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας στη θέση του παραιτηθέντος από αυτή, Μέλους του Δ.Σ. κ. Νικολάου Σαράντη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από τους κ.κ. Μιχαήλ Σταυρουλάκη ως Πρόεδρο, Αλέξανδρο Πουλιάση ως Μέλος και Ιωάννη Καρδάρα ως Μέλος και εκτελών χρέη Γραμματέα της ως άνω Επιτροπής.»

Είναι βέβαιο πως και οι σημερινές μας αποκαλύψεις αλλά και κάποιες που έπονται (όπως μαθαίνουμε από πλευράς ΝΔ) θα δώσουν νέες διαστάσεις στην πολύ σοβαρή καταγγελία για Εκβίαση και Μίζα που διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Και η οποία ήδη προκαλεί – εκτός των άλλων – και πολιτικές «αναταραχές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.