Δολοφονία Κύπρος – Συγκλονίζει η μητέρα της 59χρονης: “Ηταν η τελευταία…”. Τραγική ειρωνεία

Ποια η τραγική ιστορία της οικογένειας της άτυχης 59χρονης;

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Λευκωσία τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, με θύματα τους δύο θετούς γονείς ενός 15χρονου αγοριού.

Τραγική ειρωνεία: η μητέρα της 59χρονης που κατακρεουργήθηκε με δέκα μαχαιριές είχε χάσει άλλα τρία παιδιά, και η 59χρονη ήταν το τελευταίο της, που βρισκόταν στη ζωή, μέχρι το μοιραίο πρωινό της Πέμπτης.

Γειτόνισσα του ζευγαριού μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως όταν η άτυχη γυναίκα έμαθε για τον χαμό του τελευταίου της παιδιού έκλαιγε ασταμάτητα επί τέσσερις ώρες.

Όπως δήλωσε η γειτόνισσα, η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη. «Ακόμη νομίζω ότι θα έρθει να παρκάρει το αυτοκίνητό της και να μου μιλήσει», ανέφερε χαρακητριστικά.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr αστυνομικές πηγές «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο.

Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Η ώρα θανάτου

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων.

Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Πολύ αίμα, ένας αυτουργός

Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία, με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των δύο θυμάτων, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι δράστες θα έπρεπε να έφυγαν από το σπίτι «λουσμένοι» στο αίμα. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί την αστυνομία στην υποψία, ότι ο δράστης είχε πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο σώμα του Γ. Χατζηγεωργίου βρέθηκαν 20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος.

Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο». Η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».

Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.

Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα τον Γ. Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.

Δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος

Η έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας δεν εντόπισε το φονικό μαχαίρι ή κάποια από τα ρούχα των δραστών (κουκούλα κλπ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεχθεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία.

Όπως πληροφόρησαν το protothema.gr αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος ανέφερε πως οι δράστες έφυγαν πεζοί και μάλιστα του είπαν να μην ανησυχεί καθώς δεν επρόκειτο να τον πειράξουν. Οι γείτονες κατέθεσαν πως δεν άκουσαν κανένα περίεργο θόρυβο, ή αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα τη συγκεκριμένη ώρα.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ταυτότητα του δράστη

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές. Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας συναφείς «πληροφορίες» που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, ως απλό κουτσομπολιό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.