Απίστευτο στην Ηλεία: Αγρότισσα έθαψε 80.000 ευρώ και τα βρήκε…

Πώς βρήκε μία αγρότισσα στην Ηλεία τα χρήματα που είχε θάψει;

Είναι γνωστό ότι το τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά τα capital controls και το «κόψιμο» των λογαριασμών στην Κύπρο, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων ανθρώπων.

Μάλιστα, όταν η πτώχευση της χώρας ήταν προ των πυλών, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έκαναν λόγο για σεντούκια, μαξιλάρια και παπλώματα ηλικιωμένων που έκρυβαν οικονομίες μιας ζωής.

Ωστόσο αυτή δεν είναι καινούρια τακτική – οι Έλληνες πάντα έβαζαν στην άκρη λεφτά στοιβάζοντας χαρτονομίσματα σε μέρη που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι μπορεί να κρύβεται μια μικρή περιουσία.

Έτσι σκέφτηκε και μια αγρότισσα από τον νομό Ηλείας, που έθαψε κάτω από τη γη 80.000 ευρώ. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τους κανόνες της φύσης -παράξενο για άνθρωπο που εν μέρει ζει από αυτήν- κι έτσι, όταν πήγε να πάρει τα χρήματά της ανακάλυψε -με φρίκη υποθέτουμε- ότι είχαν σαπίσει.

Η ιστορία είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, αφού η γυναίκα ενέργησε σωστά και επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος που υποχρεούται να αλλάξει τα αλλοιωμένα χαρτονομίσματα με καινούρια.

Έτσι, έπειτα από καταμέτρηση, πήρε πίσω τα χρήματά της. Δεν γνωρίζουμε αν άνοιξε λογαριασμό για να τα καταθέσει, αλλά της το προτείνουμε.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι λίγα τα περιστατικά με πολίτες που επισκέπτονται αναστατωμένοι τις τράπεζες για να αλλάξουν φθαρμένα, λόγω κρυψώνας με κακές συνθήκες, χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την Patris News, κτηνοτρόφος από τα Καλάβρυτα είχε κρύψει 10.000 ευρώ σε στάβλο και τελικά τα ζωντανά του έφαγαν μεγάλο μέρος αυτών. Ο άνδρας έσπευσε στην τράπεζα με ό,τι είχε απομείνει από τα χαρτονομίσματα και με τη βοήθεια των υπαλλήλων κατάφερε να σώσει τα 8.000.

Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί, όμως. Γυναίκα από την Πάτρα έχασε σχεδόν 30.000 ευρώ τα οποία είχε κρύψει σε γλάστρα. Ενώ, μια άλλη συμπολίτισσά της έπλυνε 120.000 ευρώ -ξέπλυμα χρήματος, κυριολεκτικά.

Μάλιστα, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί αστικοί μύθοι που κάνουν λόγο για «ξεχασμένα βαρέλια γεμάτα λίρες» που κάποιος έχει κρύψει σε χωράφια και αγρούς πριν πεθάνει. Κάποιες έχουν βάση, μιας και πολλοί ευκατάστατοι πολίτες έκρυβαν, όντως, τα χρήματά τους κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά συλλήψεων ανθρώπων που έχουν προσπαθήσει να βρουν αυτά τα βαρέλια σκάβοντας παράνομα ακόμη και με εκσκαφέα, ακόμη και με τη στήριξη των τοπικών φορέων κάποιες φορές, όπως πέρυσι το καλοκαίρι στην Τρίπολη, όπου έσκαψαν για θησαυρούς και βρήκαν καζανάκια.

Μπορεί λοιπόν το τραπεζικό σύστημα να μην είναι τόσο φερέγγυο, ωστόσο, νομίζουμε ότι είναι σίγουρα πιο ασφαλές για τα χρήματά μας από έναν στάβλο γεμάτο αγελάδες που τα βλέπουν σαν χορταράκι, ή τρία μέτρα λάσπης που μπορεί να μετατρέψει τα χαρτονομίσματα σε σκόνη μέσα σε λίγες μέρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.