Δημοσκόπηση ALCO: Έκπληξη στην κορυφή. Ποιος πατώνει και δεν το πιστεύει

Ποιες οι εκπλήξεις στη δημοσκόπηση Alco;

Περαιτέρω συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «Kontra Channel», σύμφωνα με την οποία η «ψαλίδα» κλείνει και συγκεκριμένα βρίσκεται στις 5,5 μονάδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Alco, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%, ενώ το Κίνημα Αλλαγής κάνει «βουτιά» στην τέταρτη θέση με 6,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8% και η Ένωση Κεντρώων με 2,3%.

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 51%, η ΝΔ 87%, η ΧΑ 88%, το Κίνημα Αλλαγής 63%, το ΚΚΕ 92%, οι ΑΝΕΛ 51% και η Ένωση Κεντρώων 55%.

Στο ερώτημα εάν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, πώς θα ήταν πράγματα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν «Ίδια» σε ποσοστό 42%, «Χειρότερα» σε ποσοστό 28%, «Καλύτερα» σε ποσοστό 25%, ενώ δεν εξέφρασε γνώμη το 5%.

Στο ερώτημα για το εάν υποθέσεις όπως αυτές της Siemens και της Novartis αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, το 12% απάντησε θετικά, ενώ το 79% συμφώνησε πως χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη εποχή.

Αναφορικά με την εικόνα των πολιτικών αρχηγών, θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα έχει το 25% των ερωτηθέντων και αρνητική το 59%, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετική γνώμη έχει το 28% και αρνητική επίσης το 59%.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης Alco:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.