Νίκος Βούτσης: Πώς αποκάλεσε τον Μητσοτάκη καλώντας τον στο βήμα. Γιατί πάγωσε η βουλή [video]

Πώς αποκάλεσε ο Νίκος Βούτσης τον Κυριακό Μητσοτάκη στη Βουλή;

Στη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα οδήγησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και ολοκληρώθηκε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, για την υπόθεση Novartis. Στην ψηφοφορία-«φιάσκο» πήραν μέρος μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, καθώς και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Έτσι, η υπόθεση της Novartis επιστρέφει εκ νέου στη Δικαιοσύνη.

Οι παραπάνω βουλευτές ήταν και οι μόνοι που συμμετείχαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας-«φιάσκο» με τα «φαλκιδευμένα» ψηφοδέλτια, όπως κατήγγειλε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, πριν αποχωρήσει. Την αρχή έκανε το ΚΚΕ και ακολούθησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει ακόμα και τους ψηφολέκτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αν και διατείνονταν ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως κράτους, ψήφισαν όχι στις διώξεις με το σκεπτικό της αναρμοδιότητας της Βουλής να ασχοληθεί με το θέμα. Οι βουλευτές της ΧΑ ψήφισαν υπέρ των διώξεων.

Στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η επιστροφή της σχετικής δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη και η έρευνά των πολιτικών προσώπων από τακτικούς εισαγγελείς προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να αποφευχθεί η παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας στην περίπτωση που αυτό έχει τελεστεί.

Λίγο η πίεση του χρόνου, λίγο η κούραση από τη συζήτηση για το πόρισμα για τη Novartis και… ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε προς στιγμήν την αίθουσα να «παγώσει»!

Ενώ ήθελε να καλέσει στο βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του, κάλεσε… τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, αντιμετώπισε με χιούμορ το λάθος του Νίκου Βούτση και δεν έδωσε συνέχεια.

Διαβάστε πώς σκοτώθηκε ο Κώστας Κόλλιας στη Πάτρα και ποιος συνελήφθη ως υπεύθυνος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.