Σάλος: Μαθητής με αναπηρία δεν κλήθηκε σε σχολική εκδρομή. Ποια η απίστευτη δικαιολογία

Γιατί δεν κλήθηκε μαθητής με αναπηρία σε εκδρομή στην Κύπρο;

Άλλη μια διάκριση σε βάρος παιδιού με αναπηρία.

Αυτή τη φορά μαθητής που φοιτά στο δημοτικό σχολείου Αραδίππου στην Κύπρο δεν κλήθηκε σε διήμερη εκδρομή, με την πρόφαση ότι καμία συνοδός δεν θέλει να τον συνοδέψει, επειδή δεν είναι μέσα στα καθήκοντα της.

Στην δημόσια αυτή καταγγελία προχώρησε η ομάδα “Αγκαλιά Ελπίδας Non Profit Organisation” δηλώνοντας πως το σχολείο δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην διευθέτηση της εκδρομής, χωρίς να λάβει υπόψη αν θα μπορούσαν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν.

Ο διευθυντής του Σχολείου, η δασκάλα της τάξης και δασκάλα της ειδικής μονάδας ανέφεραν ότι απολογούνται αλλά δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά, αφού οι πολυήμερες εκδρομές δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα των συνοδών.

Επισημαίνεται δε ότι το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε για το περιστατικό και είναι έτοιμο να επιβάλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις με στόχο να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η Επίτροπος Διοικήσεως αναφερόμενη στη σύμβαση του ΟΗΕ, έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργείου Παιδείας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει την Σχολική Εφορία και αυτή τη με την σειρά της προβαίνει σε διευθετήσεις για αύξηση ωραρίου και αντιμισθίας του συνοδού, με στόχο να καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού.

Όπως τόνισε, ο αποκλεισμός από τις σχολικές δραστηριότητες αποτελεί διάκριση και προσβολή της αξιοπρέπειας του παιδιού.

Η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη ζήτησε επίσης εξηγήσεις για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο και διερωτήθηκε αν προκύπτει ανάγκη αλλαγής των όρων εργοδότησης των συνοδών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.