Απίστευτο: Τι είχε κολλήσει στο μάτι της και το βρήκε 28 χρόνια μετά [φωτο]

Τι απίστευτο είχε κολλήσει στο μάτι μιας γυναίκας και το βρήκε 28 χρόνια μετά;

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οφθαλμίατροι όταν τους ανακάλυψαν ένα ξεχασμένο φακό επαφής στο μάτι μιας 42χρονης γυναίκας.

Ο φακός είναι αφομοιωθεί, είχε δημιουργήσει κύστη στο πίσω μέρος του ματιού, αλλά άρχισε να την ενοχλεί 28 χρόνια μετά!

Οι γιατροί της αναφέρουν λεπτομερώς την περίπτωση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ Case Reports.

Η γυναίκα είχε πρήξιμο και βλεφαρόπτωση του άνω αριστερού βλεφάρου της για περίπου έξι μήνες, προτού ο γενικός της γιατρός την παραπέμψει σε οφθαλμίατρο. Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι μια μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε μια μικρή κύστη, η οποία στην συνέχεια απομακρύνθηκε χειρουργικά.

Τότε ακριβώς, το πράγμα άρχισε να γίνεται πραγματικά… ενδιαφέρον. «Κατά την αφαίρεση, η κύστη έσπασε και ένας σκληρός φακός επαφής βγήκε από μέσα της!

Το ξένο σώμα ήταν εξαιρετικά εύθραυστο κατά την αφαίρεση και τον χειρισμό γράφει το amp.health.com

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για φακό τύπου RGP που πριν αρκετά χρόνια ορίζαμε ως «σκληρός φακός επαφής».

Και η υπόθεση πήρε μια ακόμα πιο απίθανη τροπή στην συνέχεια. Η ασθενής δεν είχε φορέσει αυτό το είδος φακού επαφής από τότε που ήταν έφηβη!

«Μετά από σχετικές ερωτήσεις, η μητέρα της θυμήθηκε ότι η ασθενής είχε υποστεί ένα αμβλύ τραύμα στο άνω αριστερό βλέφαρο ως παιδί, την ώρα που έπαιζε μπάντμιντον σε ηλικία 14 ετών», αναφέρουν οι συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου.

Προφανώς, φορούσε τότε ένα φακό RGP και δεν τον βρήκε ποτέ. Χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα εκείνη την περίοδο, η ασθενής και η οικογένειά της θεώρησαν ότι ο φακός της βγήκε από το μάτι από το χτύπημα και τον έχασε. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε όσους φορούν φακούς επαφής, άλλωστε.

«Η ασθενής δεν φορούσε ποτέ φακούς RGP μετά από αυτό το περιστατικό. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι από το χτύπημα ο φακός RGP σφηνώθηκε κάτω από το αριστερό άνω βλέφαρο της ασθενούς και παρέμεινε εκεί επί 28 χρόνια», καταλήγουν οι οφθαλμίατροι.

Πάντως οι γιατροί της δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν γιατί εμφάνισε, πρήξιμο 28 χρόνια αργότερα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.