Black Friday 2018: Εκπτώσεις ρεκόρ 70%. Πότε πέφτει, ποια καταστήματα συμμετέχουν

Πότε πέφτει το Black Friday 2018 στην Ελλάδα, τι εκπτώσεις θα γίνουν και ποια καταστήματα συμμετέχουν;

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έρχεται η Black Friday, στην Ελλάδα, υποσχόμενη εκρηκτικές προσφορές στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η φετινή «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων θα έρθει στις 23 Νοεμβρίου.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι την περίοδο του Black Friday, μια καλά οργανωμένη αλυσίδα μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι και το 10% του τζίρου της. Πέρυσι, μάλιστα, οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με την πρώτη χρονιά.

Το Black Friday γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, όπου ο κόσμος πραγματικά ξενυχτά έξω από τα καταστήματα προκειμένου να αποκτήσει το προϊόν που θέλει, πριν εξαντληθεί.

Στη χώρα μας ωστόσο, το Black Friday 2018 θα είναι το τρίτο που καταφθάνει στη χώρα μας, στις 23 Νοεμβρίου!

Στην Ελλάδα, έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή αρκετές αλυσίδες, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, ενώ άλλα αναμένεται πως θα το κάνουν σύντομα, αφού και τις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν προσφέροντας ακραίες προσφορές. Η Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ωστόσο, δεν έχει λάβει επίσημα θέση.

Ποια καταστήματα συμμετέχουν στο Black Friday 2018; (Η λίστα θα ανανεώνεται καθώς αναμένεται πως θα δηλώσουν συμμετοχή περισσότερα καταστήματα)

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε τις μεγάλες προσφορές για το Black Friday 2018:

Public
Media Markt
Γερμανός
Κωτσόβολος
e-Shop.gr
Porcelana
JYSK
McArthur Glen
Smart Park
Oysho
Prince Oliver
RiverWest
Athens Metro Mall
Πλαίσιο
GAP
Koolfly.gr
Intersport
Notos

Black Friday 2018: Γιατί ονομάστηκε «Μαύρη Παρασκευή»;

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε, λοιπόν, η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday. Την ίδια ώρα, ο όρος χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ωστόσο οι λιανοπωλητές έδωσαν στον όρο έναν θετικό χαρακτήρα και έκτοτε η «Black Friday» σηματοδότησε τη Παρασκευή μετά την «Ημέρα των Ευχαριστιών», μια ημέρα που τα καταστήματα της Αμερικής περιμένουν όλο τον χρόνο διότι πετυχαίνουν μεγάλα κέρδη.

Άλλωστε δεν είναι μόνο η Μαύρη Παρασκευή. Μην ξεχνάτε ότι έπεται και η Διαδικτυακή Δευτέρα(Cyber Monday).

Τι αγοράζουν οι περισσότεροι την Black Friday 2018 – Μαύρη Παρασκευή;

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις αγορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Black Fridays, βρίσκεται ο τομέας της τεχνολογίας και συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές συσκευές με το κομμάτι του mobile να ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία το Πλαίσιο. H πλειονότητα των Ελλήνων βλέπει τις προσφορές του Black Friday ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει νέα smartphone και tablet ή γενικά τεχνολογικά gadget.

Ακολουθούν τα παπούτσια και στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε τον ρουχισμό. Επόμενη κατηγορία με βάση τις αναζητήσεις του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, είναι τα κοσμήματα, ενώ στην πέμπτη και την έκτη θέση αντίστοιχα, βρίσκονται τα ρολόγια και τα μπουφάν (παλτό, jacket κ.ά.).

Πέρυσι λοιπόν είχε γίνει χαμός και τα αποθέματα είχαν εξαντληθεί πολύ σύντομα. Γι’ αυτό είναι πρακτικό να γνωρίζεις από τώρα ποια καταστήματα κάνουν προσφορές στην Black Friday 2018, να έχεις κάνει την έρευνα αγοράς, έτσι ώστε να πας νωρίς εκείνη την ημέρα και να προλάβεις.

Διαβάστε ποια είδη θα έχουν τεράστια έκπτωση στην Black Friday 2018.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.