Ισίδωρος Ντογιάκος: Ποιοι “άπειροι” έβαλαν την βόμβα, ποιο τραγικό λάθος έκαναν

Ποιοι έβαλαν την βόμβα στον Ισίδωρο Ντογιάκο;

Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής που διερευνούν το περιστατικό της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σπίτι που διατηρεί στον Βύρωνα ο Ισίδωρος Ντογιάκος, θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με άπειρα, νεαρά άτομα.

Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούν ότι γράφεται ένα καινούργιο κεφάλαιο στην τρομοκρατία.

Οι αρμόδιες αρχές που ερευνούν το περιστατικό θεωρούν πως τα άτομα τα οποία άφησαν χθες το βράδυ την βόμβα έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου πειραματίζονται προκειμένου να μπορέσουν να αναβαθμίσουν την δράση τους ενώ όπως λένε δεν γνωρίζουν ακόμα να φτιάχνουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αυτό προκύπτει κυρίως από το γεγονός πως η βόμβα ήταν μέσα σε μία κατσαρόλα κουζίνας.

Ωστόσο οι αρχές είναι σε ετοιμότητα και δεν υποτιμούν καθόλου το περιστατικό καθώς η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε θυμίζει το ξεκίνημα των «πυρήνων της φωτιάς».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=x6JceAQcD2I

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ενεργός:

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε μια χύτρα και περιείχε συνολικά ένα κιλό πυρίτιδας, που είναι ικανό να ανατινάξει ολόκληρο κτίριο. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα δεν αναφέρθηκε ο αριθμός της οδού που βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός ενώ οι άγνωστοι άφησαν περιθώριο μόλις 20 λεπτών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα:

Μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

«Είδα τη βόμβα με τα μάτια μου»

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος για την τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι του στον Βύρωνα.

Ο αντιεισαγγελέας μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε έξω από το σπίτι του, σημειώνοντας πως ειδοποιήθηκε αρχικά από την αστυνομία και πως στην συνέχεια είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα μάτια του.

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι» λέει ακόμη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ» ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.