Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκίνηση από το μήνυμα πυρόπληκτων, νικητές. Ποιοι έκλεψαν τις εντυπώσεις [φωτο]

Ποιο το συγκινητικό μήνυμα των πυρόπληκτων από το Μάτι και οι ξεχωριστές παρουσίες στον Μαραθώνιο Αθήνας;

Ο φετινός Μαραθώνιος, ήταν αφιερωμένος στους 99 συνανθρώπους μας που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου… Αυτό είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, πριν την εκκίνηση της κλασικής διαδρομής. Στο πνεύμα αυτό, οι πυρόπληκτοι από το Μάτι, έστειλαν το δικό τους, συγκλονιστικό μήνυμα.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο Μαραθώνιος, βρέθηκαν σε ένα σημείο της αυθεντικής διαδρομής και τοποθέτησαν πανό, τα οποία αναφέρουν:

«Δίνουμε το δικό μας Μαραθώνιο και θα κερδίσουμε«, με το μήνυμα να είναι γραμμένο τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Οι πυρόπληκτοι φορούσαν μαύρα ρούχα με μια μεγάλη κόκκινη καρδιά, μαύρα καπέλα και μάσκες. Συμβολικά, κρατούσαν ένα κλαδί ελιάς…

Οι πυρόπληκτοι και οι συγκλονιστικές εικόνες:

Το μήνυμα του Ηλία Ψινάκη πριν ξεκινήσει ο Μαραθώνιος Αθήνας:

Η φετινή διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ

Ωστόσο ο δήμαρχος Μαραθώνα , Ηλίας Ψινάκης, αφιέρωσε τη φετινή διοργάνωση και στη μνήμη των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι. «Φέτος ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαραθώνα, απευθυνόμενος στους αθλητές που συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

«Θα σας παρακαλούσα, επειδή το αφιερώνουμε στη μνήμη των 99 νεκρών, να κάνουμε ένα λεπτό σιγή στη μνήμη τους» συνέχισε ο Ηλίας Ψινάκης μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Φετινοί νικητές Μαραθωνίου Αθήνας:

Ο Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, καλύπτοντας την κλασική διαδρομή των 42 χλμ στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας σε χρόνο 2.10.56.

Ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι είναι μεγάλος νικητής του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.56 , γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο του στο “Καλλιμάρμαρο”.

Δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Τιρουνέ Γουορκνέ Τεσφά από την Αιθιοπία, με χρόνο 2.12.52, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο επίσης Αιθίοπας, Γκερεμέ Μενγκίστ Αζμεράου με χρόνο 2.13.20.

Οι νικητές στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ στην Αθήνα:

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού, η συμπατριώτισσα του Μισόι, Σέλμιθ Μουριούκι με επίδοση 2:36.46.

Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος που κατετάγη 7ος στο σύνολο, καθώς τερμάτισε σε 2:21.54, ενώ δεύτερος (8ος στην γενική κατάταξη) τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (2:23.43) και τρίτος (9ος στο σύνολο) ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2:23.53).

Στις γυναίκες, τον τίτλο της Πανελληνιονίκου, κατέκτησε η Ελευθερία Πετρουλάκη, που τερμάτισε σε 2:46.09 και πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ την ακολούθησαν η Στεφανία Λεοντιάδου (2:48.54) και η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:50.09).

Οι παρουσίες που έκλεψαν την προσοχή:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.