Πόλεμος Τσίπρα – Μητσοτάκη για άσυλο και Πανεπιστήμια: “Δεν ζούμε στη πόλη του Μπάτμαν, είσαι ψεύτης, μάζεψε την ΔΑΠ”

Γιατί κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συζήτηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια;

Για «ψεύδη» και «καταστροφολογία» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «ανομία στα Πανεπιστήμια».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «διπλό ψέμα» τον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως στη διακυβέρνησή μας τα κρούσματα εγκληματικότητας είναι μειωμένα» ανέφερε και καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι τρέφει «βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι «άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας «θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι».

«Αρκεί μια κλήση μια καταγγελία για να παρέμβει η αστυνομία. Γιατί ψεύδεστε δημοσίως; Που είναι, λοιπόν, η αστυνομία που ο ΣΥΡΙΖΑ της δένει τα χέρια; Άλλος ένα μύθος καταρρέει. Αλλά εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αλλά, ξέρετε κύριε Μητσοτάκη, έχετε ένα ακόμα πρόβλημα. Έχετε όραση επιλεκτική. Τους Ρουβίκωνες, τους βλέπετε. Αλλά δεν βλέπετε το δικό σας πρόσωπο μέσα στα κραυγαλέα περιστατικά ανομίας και διαφθοράς μέσα στα Πανεπιστήμια.

Βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτηρίου. Δεν πάει λίγο παραμέσα. Δεν βλέπετε πως στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις.

Ολόκληρο σύνθετο σύστημα με smartphones, ενδοεπικοινωνία, τα πάντα. Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξής σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν όλοι σχεδόν την ίδια εργασία!» κατήγγειλε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.