Πόλεμος Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη: Πώς πρόδωσε τον Κυριάκο. Χαμός ανάμεσα στα αδέρφια

Τι απίστευτο είπε η Ντόρα Μπακογιάννη;

Πάντοτε αποκαλούσα τη γειτονική χώρα πΓΔΜ όπως ήταν το επίσημο όνομά της, τώρα που άλλαξε θα την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία, είπε η κ. Μπακογιάννη.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα μιλήσει ποτέ για «Μακεδονά» πρωθυπουργό.
«Βεβαίως θα την αποκαλέσω Βόρεια Μακεδονία», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για την άρνηση στελεχών της ΝΔ να χρησιμοποιήσουν το νέο όνομα της γειτονικής χώρας.

«Εγώ πάντοτε αποκαλούσα τη γειτονική χώρα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ήταν το επίσημο όνομά της. Τώρα που το επίσημο όνομά της είναι Βόρεια Μακεδονία, θα την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία», πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Νews24/7, ξεκαθάρισε πάντως πως δεν θα μιλήσει ποτέ για «Μακεδόνα» πρωθυπουργό ή «Μακεδόνα» υπουργό, καθώς θεωρεί ότι αυτό ήταν και το πολύ μεγάλο λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατά την Ντ. Μπακογιάννη με τη συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός. Η διαφορετική άποψη του κ. Θεοδωράκη προφανώς επηρεάζει. Ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις μετεκλογικές συνεργασίες».

Στον απόηχο του σάλου που προκλήθηκε για το Tweet του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου σχετικά με την ΕΡΤ και με αιχμή τη φιλολογία ότι επρόκειτο να ενταχθεί στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, η κ. Μπακογιάννη είπε πως ακραίες φωνές δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ.

«Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (σ.σ. για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.