Βενιζέλος, Καμμένος, Θεοδωράκης, επιστροφή στο μεροκάματο: Τι δουλειές κάνουν, κοσμηματοπωλεία, μπαρ και…

Τι δουλείες κάνουν πλέον Βενιζέλος, Καμμένος, Θεοδωράκης;

Υπάρχει ζωή και εκτός της… Βουλής. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν ως επι το πλείστον οι πρώην βουλευτές που πήραν την απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πολλά και ηχηρά είναι τα ονόματα που θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Μετά από 26 χρόνια συνεχόμενης κοινοβουλευτικής θητείας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει εκ του μακρόθεν την τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Μετά το πολιτικό διαζύγιο με την Φώφη Γεννηματά δηλώνει πως θα παραμείνει “ενεργός πολίτης” κρατώντας, προς ώρας, κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως αυτή περίοδο σκοπεύει να ρίξει το βάρος του στο πολιτικό φόρουμ του “Κύκλου ιδεών”. Συνεργάτες του, όμως, δηλώνουν με νόημα πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στην κεντροαριστερά και γενικότερα στη νέα κυβέρνηση.

Εκτός Βουλής θα μείνει και ο Πάνος Καμμένος. Μετά το “ναυάγιο” των Ευρωεκλογών αποφάσισε οι ΑΝΕΛ να μην συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Έτσι, ο Π. Καμμένος αυτό το καλοκαίρι θα πετάξει το “κουστούμι” του υποψηφίου και θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις από το μπαρ του υιού του, Ηλία στη Βουλιαγμένη απολαμβάνοντας δροσιστικά κοκτέιλ.

Το συγκεκριμένο καφέ-μπαρ θα είναι το “στρατηγείο” του πρώην υπουργού Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος πήρε την απόφαση να απέχει από την πολιτική και να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του. Ωστόσο ο Π. Καμμένος δεν θα ασχοληθεί μόνο με τα κοκτέιλ αλλά θα έχει και την “υψηλή εποπτεία” στην νεοσύστατη εταιρεία καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης του υιού του.

Και μπορεί ο Π. Καμμένος να αποφάσισε να μην κατέβει σε αυτές τις εκλογές ωστόσο οι βουλευτές του φαίνεται πως δεν το βάζουν κάτω. Ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, που έμειναν χωρίς πολιτική στέγη, φαίνεται να περιμένουν “προσκλητήριο” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επιστρέψουν στη ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Καμμένος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να απέχει από την ενεργό πολιτική και παρέδωσε τα κλειδιά του Ποταμιού στον Γιώργο Μαυρωτά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις σκέψεις του βρίσκεται και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην μάχιμη δημοσιογραφία. Και μπορεί το Ποτάμι να μην συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές και ο Γιώργος Μαυρωτάς να μην είναι υποψήφιος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεκουραστεί. Αντιθέτως, έχει πολλή δουλειά μπροστά του εφόσον πρέπει να οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά από μια σύντομη θητεία στην Βουλή αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική και ο νεαρός βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσης Μεγαλομύστακας. Όπως λέει ο ίδιος θα επιστρέψει στην οικογένεια του, στις δουλειές του και στην “κανονική ζωή”. Ο νεαρός βουλευτής διατηρεί ήδη δύο παιδικούς σταθμούς στις Σέρρες και το επόμενο διάστημα σκοπεύει να ασχοληθεί εντατικά με αυτούς και να τους επεκτείνει.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που μετακόμισε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στον ΣΥΡΙΖΑ, προς ώρας βρίσκεται σε αναζήτηση πολιτικής στέγης. Όμως αν οι προσπάθειες της δεν αποδώσουν σύντομα η ίδια δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στις επιχειρήσεις της. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί κοσμηματοπωλεία στην Αττική και στα Κύθηρα.

Η πολιτική καριέρα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έληξε άδοξα αφού μετά τις αποκαλύψεις για την προκλητική μετάταξη της κόρης της στην Βουλή, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, την τρέχουσα περίοδο θα παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις από μακριά ενώ το επόμενο διάστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις άριστες γνώσεις της στη Νομική και να ιδιωτεύσει παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.