Κλείδωσε το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Έκλεισε το όνομα του νέου πρωθυπουργού της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Το όνομα αποφασίστηκε αργά το βράδυ και θα ανακοινωθεί άμεσα.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Στην αρχή ο Λουκάς Παπαδήμος φαινόταν μεγάλο φαβορί για νέο πρωθυπουργό. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος -δικαιολογημένα- έβαλε τους δικούς του όρους προκειμένου να αναλάβει το δύσκολο έργο της πρωθυπουργίας.

Αμέως μετά, ακούστηκε το όνομα του Νικηφόρου Διαμαντούρου στα δελτία ειδήσεων. Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος έβγαλε μάλιστα δύο σχετικές δηλώσεις. Στην πρώτη του δήλωση, ο Διαμαντούρος είπε ότι του τηλεφώνησαν για να διερευνήσουν τις προθέσεις του. Στη δεύτερη είπε την αλήθεια. Διέψευσε όλα τα τηλεφωνήματα κατηγορηματικά. Κάποιος διέρρευσε την πληροφορία και τον χρησιμοποίησαν για να πιέσουν τον Παπαδήμο. Όχι ότι δεν είναι πιθανό να είναι ο Διαμαντούρος, αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει εάν κλείσει οριστικά η πόρτα από τον Παπαδήμο.

Στη συνέχεια, ακούστηκε το όνομα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Η πόρτα όμως του Λουκά Παπαδήμου δεν έχει κλείσει οριστικά, και αυτοί που κάνουν παζάρια ρίχνοντας και άλλα ονόματα στο τραπέζι, το ξέρουν.

Σύμφωνα μάλιστα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ο Παπαδήμος ζήτησε τον Ρουμελιώτη για το υπουργείο Οικονομικών και έβαλε βέτο για τον Βενιζέλο. Και η συμφωνία φαινεται να κλείνει.

Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος φέρεται να μην θέλει με τίποτα να μείνει στην Κυβέρνηση. Έλεγε μάλιστα σε συνεργάτες του ότι ήταν το τελευταίο ταξίδι του στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του υπουργού. Ήδη να έχει ενημερώσει τον Παπανδρέου και αυτός με την σειρά του τον Σαμαρά. Φαίνεται λοιπόν οτι ο Βενιζέλος επιστρέφει στα βουλευτικά καθήκοντά του μετά την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την κυβέρνηση συνεργασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.