Δραματική επιστολή Παπαδήμου για δύο ελληνικές τράπεζες

Τι έγραφε η δραματική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για δύο ελληνικές τράπεζες, την οποία και έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς.

Επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του συμβουλίου το μεσημέρι της Κυριακής. H επιστολή αναφέρεται σε δύο ελληνικές τράπεζες.

Ο Κάρολος Παπούλιας τους έδωσε το υπόμνημα που του εγχείρισε την Παρασκευή ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με όλα τα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση των τραπεζών και τα δημόσια οικονομικά. Κατά πληροφορίες, οι τρεις αρχηγοί που είχαν λάβει τη διερευνητική εντολή διάβασαν την επιστολή του Λουκά Παπαδήμου αλλά δεν κράτησαν αντίγραφό της.

Στη συνομιλία τους στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή, ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα ταμειακά διαθέσιμα, το ομόλογο που λήγει σε λίγες ώρες και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε οτ δύο ελληνικές τράπεζες έχουν φτάσει στα όρια τους μετά τις αναλήψεις των τελευταίων ημερών.

«Το σίγουρο είναι ότι δε θα αφήσει να χρεοκοπήσει η χώρα αν αυτό περνά από το χέρι του» υπογράμμισε στο «Πρώτο Θέμα» συνεργάτης του πρωθυπουργού. Εντός του Σαββατοκύριακου είναι πιθανό να επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε όλοι να έχουν τα τελευταία δεδομένα πριν λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις για το αν θα οδηγήσουν ή όχι τη χώρα σε εκλογές.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει το ομόλογο που λήγει ενώ το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Την περασμένη Πέμπτη ο Λουκάς Παπαδήμος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτη Θωμόπουλο, ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και οι συμβάσεις προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα για να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό. Όπως έχει ήδη επισημανθεί κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη για τις τράπεζες και για τη διατήρηση ομαλού οικονομικού και κοινωνικού κλίματος στη χώρα.

Διαβάστε ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.