Γιατί η Sato “παράτησε” το καλύτερο κατάστημά της

Γιατί η αλυσίδα επίπλων Sato “παράτησε” το καλύτερο κατάστημα που διατηρούσε σύμφωνα με πληροφορίες; Πού βρίσκεται το εν λόγω κατάστημα της Sato;

Μπορεί εταιρείες να κλείνουν όπως μια γνωστή γαλακτοβιομηχανία που βρίσκεται στα πρόθυρα, αλλά άλλες εταιρείες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές για να μην κλείσουν. Παρελθόν αποτελεί το καλύτερο κατάστημα της αλυσίδας επίπλων Sato.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το κατάστημα της Sato που διατηρούσε στην Κηφισίας, όπου στεγάζονταν το δεύτερο σήμα που διαχειρίζεται ο όμιλος και συγκεκριμένα το Εntos, το οποίο και μίσθωνε.

Άξιο λόγου, λένε καλά ενημερωμένοι παράγοντες της αγοράς, είναι ότι η εταιρεία Sato για το συγκεκριμένο κατάστημα έδινε μίσθωμα περί τις 40.000 ευρώ για 2.000 τ.μ. περίπου. Μέχρι νεωτέρας… παραμένουν τα καταστήματα Entos στο Κορωπί, στην Πειραιώς, στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί ο πρόεδρος της Sato, Γιώργος Θεοδωρίδης να δηλώνει σε συζητήσεις του ότι θα βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία σε συνεργασία με τις τράπεζες, τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν.

Σε οικονομικό επίπεδο, το 2012 η εταιρεία Sato εμφάνισε διεύρυνση ζημιών και κατακόρυφη πτώση τζίρου. Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε -18.133 χιλ. ευρώ έναντι -17.969 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2011. Παράλληλα ο τζίρος της πέρυσι μειώθηκε κατά 60% περίπου φθάνοντας μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Sato έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά τελικά πήρε αναβολή για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Δείτε πόσες είναι οι εταιρείες στο άρθρο 99 το 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.