Γκίκας Χαρδούβελης: ποια η σύζυγος του, Σούζαν Μπετζιάν

Ποια η σύζυγος του Γκίκα Χαρδούβελη, Σούζαν Μπετζιάν;

Μπορεί ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης να υποδέχθηκε συγκρατημένος την πρόταση του πρωθυπουργού για την ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών, καθώς παραλαμβάνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο χαρτοφυλάκιο, η διαχείριση του οποίου θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και την πορεία της χώρας, ωστόσο η σύζυγός του, μόλις πληροφορήθηκε την εξέλιξη έδειξε να συγκινείται.

Η Σούζαν Μπετζιάν, αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» του νέου τσάρου της Οικονομίας εδώ και περίπου 30 χρόνια και όπως αναφέρουν άνθρωποι κοντά στην οικογένεια Χαρδούβελη, θεώρησε ότι με την ανέλιξή του σε αυτή την θέση, επιβραβέβεται η μακρά του επαγγελματική πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα, που ξεκίνησε από την εποχή των σπουδών του στο Χάρβαρντ, όπου κάλυπτε τα δίδακτρα εργαζόμενος ακόμα και στην κουζίνα και αργότερα στην ομάδα ασφαλείας του διάσημου Πανεπιστημίου των ΗΠΑ.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όταν ο κ. Χαρδούβελης πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για το διδακτορικό του στα Οικονομικά και η Αρμενικής καταγωγής μετέπειτα σύζυγός του σπούδαζε χημικός μηχανικός.

Απόφοιτη του αυστηρού καθολικού σχολείου «Επίσκοπος Grimes», στις Ανατολικές Συρακούσες της Νέας Υόρκης, η δεσποινίς Μπετζιάν ενθουσιάστηκε από τον μετρημένο και σεμνό Έλληνα και από τότε έγιναν αχώριστοι, οργανώνοντας την κοινή ζωή τους επί αμερικανικού εδάφους. Ο μέν κ. Χαρδούβελης γίνεται δεκτός ως αναπληρωτής καθηγητής στο Barnard College, του Πανεπιστημίου της Columbia, που εργάστηκε από το 1983 -εκεί γνωρίζει και τον Λουκά Παπαδήμο- και στη συνέχεια αναλαμβάνει χρέη τακτικού καθηγητή στο Rutgers University της Νέας Υερσέης από το 1989 μέχρι το 1993, ενώ από την άλλη η σύζυγός του μετά την ολοκήρωση του μεταπτυχιακού της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Columbia Business School κερδίζει την ζηλευτή θέση της αντιπροέδρου της J. Ρ. Morgan – Chemical Bank , όπου παρέμεινε για εφτά χρόνια μέχρι το 1994. Τότε, όμως είναι που με τον κ. Χαρδούβελη, με τον οποίο είχαν στο μεταξύ παντρευτεί και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, με τον ανερχόμενο πανεπιστημιακό να αναλαμβάνει στην κυβέρνηση Σημίτη αναπληρωτής του Λουκά Παπαδήμου στην EMI, τον προάγγελο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εγκατάσταση στην Αθήνα, μπορεί να δυσκόλεψε αρχικά την κυρία Χαρδούβελη, ωστόσο, αυτή ύστερα από μια μακρά περίοδο αποχής από τον επαγγελματικό της χώρο και έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον ισχυρό αμερικανικό χρηματοοικονομικό οίκο επιστρέφει δυναμικά αναλαμβάνοντας για δεκατρία χρόνια από το 2000 μέχρι το 2013 την θέση της γενικής διευθύντριας Inchcape Ασφαλίσεων, Eurolease, British Providence, Incredit της TOYOTA HELLAS, εκτελώντας παράλληλα χρέη διευθύντριας Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής, συνεργαζόμενη με τον Πρόεδρο και CEO της εταιρίας Τάκη Αθανασόπουλο, συνάδελφο καθηγητή του κ. Χαρδούβελη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά και συντοπίτη του από την Αρκαδία.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών ήταν αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Kantor, η οποία μεταξύ άλλων αναλάμβανε την εκπόνηση αρκετών μελετών για έργα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και ορισμένων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Ωστόσο, η ίδια αποχώρησε τον Μάρτιο, πολύ πριν ο κ. Χαρδούβελης ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, αποφεύγοντας έτσι τα αρνητικά σχόλια περί ασυμβίβαστου μεταξύ των δραστηριοτήτων της ίδιας και τους συζύγου της.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, η έμπειρη οικονομολόγος φαίνεται να έχει αφοσιωθεί στην εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, που για αρκετούς αποτελεί την λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα, εργάζεται ως οικονομική διευθύντρια στην εταιρεία «Γαία». Πρόκειται για μια εταιρεία προώθησης ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές που ιδρύθηκε το 1995, από τον Άρη Κεφαλογιάννη, εξάδελφο του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη. Σήμερα, το 82% των πωλήσεών της εταιρείας, η οποία παράγει πλέον τα δικά της βιολογικά προϊόντα, πραγματοποιείται στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε συνολικά 16 χώρες του κόσμου.

Διαβάστε ποιος ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.