Πόσα …ψίχουλα δίνουμε για να μην πληρώνουν οι βουλευτές της επαρχίας διόδια

Πόσα λεφτά δίνουμε για να μην πληρώνουν οι βουλευτές της επαρχίας διόδια;

Την στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες ετοιμάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, με απόφαση της Βουλής θα δοθούν… 60.000 ευρώ για να πληρωθούν τα διόδια των βουλευτών της επαρχίας από 3 Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2015 και προκαταβολικά μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2016,συνολικά δηλαδή για ένα εξάμηνο! Δηλαδή 10.000 ευρώ το μήνα για τα διόδια τους!

Στην απόφαση, που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική διαφάνεια δεν προσδιορίζεται πάντως ο αριθμός των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας που κάνει χρήση του έξτρα επιδόματος, ώστε να διαπιστωθεί ποιό είναι το όφελος ανά πρόσωπο. Αντιστοίχως, τέτοια στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, επισήμως, ούτε για τα ποσά που ξοδεύονται για τις αεροπορικές μετακινήσεις.

Το κονδύλι για τα διόδια θεσπίστηκε μετά από πίεση που άσκησαν βουλευτές της επαρχίας, στο όνομα της «ίσης μεταχείρισης» έναντι συναδέλφων τους, των οποίων οι αεροπορικές μετακινήσεις καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Εκείνοι, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν προέρχονται από περιοχές με αεροδρόμια, διεκδίκησαν και …έλαβαν το επίδομα διοδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι στον προϋπολογισμό για το 2015, έχουν προβλεφθεί τα ακόλουθα ποσά γενικώς και ειδικώς για τις μετακινήσεις βουλευτών: Α) 3.270.000 ευρώ για χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, Β) 1.365.000 ευρώ ως «επίδομα κίνησης», Γ) 1.520.000 ευρώ «έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό», Δ) 770.000 ευρώ «έξοδα μετακίνησης από το εσωτερικό στο εξωτερικό και αντίστροφα».

Διαβάστε ποιους βουλευτές φοβάται το Μαξίμου και τι κάνουν οι βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.