Συγκίνησε η ομιλία του «Έλληνα» Ομπάμα: «Ζήτω η Ελλάς» [video]

Πώς συγκίνησε στην ομιλία του ο Ομπάμα;

Από καρδιάς μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, υμνώντας τη δημοκρατία.

Μπορεί να μην μεταχειρίστηκε φράσεις που θα μείνουν στην ιστορία, όπως αυτή του Τζον Κένεντι που είχε πει «μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» , ωστόσο στάθηκε στο πνεύμα των δημοκρατικών προέδρων της Αμερικής.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ύμνησε τη δημοκρατία, στον λίκνο της στέλνοντας μήνυμα στην παγκόσμια ενότητα ότι δεν είναι μόνο ένα από τα αρχαιότερα πολιτεύματα αλλά το τελειότερο πάρα τις αδυναμίες του. Μόνο με δημοκρατία οι λαοί μπορεί να έχουν ίσες ευκαιρίες, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές που μπορούν να δώσουν ευημερία.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Ομπάμα κατέκρινε πολιτικά συστήματα που περιορίζουν την ελευθερία και την δημοκρατία όπως αυτά που εξελίσσονται ή ενυπάρχουν σε Τουρκία και Ρωσία.

Στο πνεύμα λοιπόν και του Κένεντι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, έπλεξε το εγκώμιο στον πολίτη που είναι η καρδιά και η ουσία της δημοκρατίας, για αυτό ζήτησε και από τους νέους της Ελλάδας να μείνουν στην χώρα να παλέψουν για αυτή ώστε να ευημερήσουν.

Η επίσκεψη του Ομπάμα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπως ανέλυσε στην ομιλία του δεν ήταν ένα παιδικό όνειρο για μια βόλτα αλλά προσκύνημα στον τόπο που γεννήθηκε και στο έμβλημα της Δημοκρατίας.

Το κλείσιμο δε της ομιλίας του με την ιαχή «Ζήτω η Ελλάς» τα λέει όλα.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.