Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Κηδεία: Οι δύο τραγωδίες που τον λύγισαν και η αδύναμη καρδιά. Θρήνος

Ποιες τραγωδίες λύγισαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα; Στις 15:30 η κηδεία.

Είναι πολλά αυτά που συνέβησαν στη ζωή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Και δεν αναφερόμαστε στις επιτυχίες και στα τραγούδια του. Αλλά στις προσωπικές τραγωδίες που βίωσε απο μικρός.

Ο θάνατος του πατέρα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 8 Ιουλίου του 1969, σε ηλικία μόλις 36 ετών απο χρόνια νεφροπάθεια, τον σημάδεψε.

Ο πατέρας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο Δημήτρης, είναι θαμμένος στο Νεκροταφείο της Ν. Ιωνίας Βόλου. Εκεί που ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πήγαινε συχνά μόνος του… και του μιλούσε. Πλεόν θα είναι μαζί του.

Όμως όχι μόνο με αυτόν αλλά και με τον αδερφό του. Αυτη η απώλεια τον καταρράκωσε. Ο θάνατος του αδελφού του.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει: «Αν ζήσεις δύο θανάτους που σου τραντάζουν το μυαλό, αναθεωρείς τη φιλοσοφία σου… Η ζωή είναι τοκογλύφος. Σου δίνει κάτι, αλλά σου παίρνει κάτι άλλο.

Ζούμε μια απόλυτη μοναξιά μέσα σε εκατομμύρια άλλους… Η ζωή δεν σου δίνει τίποτα απλόχερα. Στα δίνει κι από δίπλα στα παίρνει. Αυτά που μου δίνονταν στη δουλειά συνέβαιναν συγχρόνως με προσωπικές τραγωδίες.

Πράγματα που δεν μου αρέσει να κοινοποιώ. Πέρασα ένα λούκι ανεβαίνοντας ιλιγγιωδώς, όταν έφτασα να κάνω τον «Γάτο» -μ’ ένα διάλειμμα ίσως το «Παράθυρα που κούρασε η θέα» γιατί ήταν πολύ μαύρος δίσκος, τον έγραψα όταν είχε σκοτωθεί ο αδερφός μου- που έκανα όλο επιτυχίες».

Απο τα 42 του αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του. Υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και οι γιατροί του τόνιζαν να προσέχει.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας όμως δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί με την ίδια ενέργεια. Να δημιουργεί. Να αφήνει το αποτύπωμά του στη μουσική. Και δυστυχώς η μεγάλη του… και συνάμα αδύνατη καρδιά τον πρόδωσε.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε νωρίς, όπως ο πατέρας του και ο αδελφός του. Η κηδεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, θα γίνει την σήμερα στις 15:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου η κηδεία του. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.