Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Ποιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακή κινητοποίηση. Άλλοι άνθρωποι [φωτο]

Ποιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση;

Μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια να είχαν αφήσει στην άκρη την «επαναστατική γυμναστική», όπως συχνά αποκαλούνται οι απεργίες που δεν έχουν σαφή στόχο και σκοπό, όμως φαίνεται πως δεν δυσκολεύτηκαν να την ξαναθυμηθούν!

Στην σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας, στην απεργία κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Τσακαλώτος περπάτησε με τους εργαζόμενους προς τη Βουλή. Οι τελευταίοι φαίνεται πως διέγραψαν από την μνήμη τoυς τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Οικονομικών…λες και ο Αλέξης Τσίπρας κυβερνούσε μόνος του.

Κοντά βρισκόταν και η νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, που επίσης μετείχε στην πορεία μαζί με άλλους συντρόφους του κόμματος.

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας για τους οδηγούς καθώς ήδη από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στα Προπύλαια, ενώ μέλη της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων εργατικών σωματείων βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα» μέλη του ΠΑΜΕ ζητούν την απόσυρση του Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που εισάγει μεταξύ άλλων την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διεξαγωγή απεργίας και ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας, που σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη βουλή, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας.

Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλλουν στο λαό μας σιγή νεκροταφείου. Δε θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ με το ΕΚΑ έχουν παραλύσει το κέντρο της Αθήνας με συνέπεια να υφίστανται οι οδηγοί ένα μαρτύριο. Η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας ήταν κλειστή για τους οδηγούς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.