Ανατροπή: Πού βρίσκεται η θεραπεία για καρκίνο. Άφωνοι οι επιστήμονες

Πού βρίσκεται η θεραπεία του καρκίνου;

Μετά από μία μόνο ημέρα κατά την οποία καρκινικά κύτταρα πέθαναν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας σε δοκιμή σε Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, οι ερευνητές αισθάνονται αισιόδοξοι ότι η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να κρύβεται… στο διάστημα!

Αυστραλοί ερευνητές σχεδιάζουν να στείλουν καρκινικά κύτταρα στο διάστημα, αφού αρχική έρευνα στη Γη υποδηλώνει ότι η μικροβαρύτητα έχει αξιοσημείωτη επίδραση στα καρκινικά κύτταρα.

«Πολλοί άνθρωποι γύρω μου άρχισαν να διαγιγνώσκονται με καρκίνο και αυτό με έκανε να θέλω να διερευνήσω παραπάνω τα καρκινικά κύτταρα»,

δήλωσε ο Τζόσουα Τσου, ερευνητής βιοϊατρικής μηχανικής στη DW, λέγοντας ότι παρακινήθηκε να δοκιμάσει πώς συμπεριφέρονται τα καρκινικά κύτταρα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας μετά από προηγούμενη έρευνα σχετικά με τον τρόπο πρόληψης της οστικής απώλειας στο διάστημα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε μια θεραπεία για τον καρκίνο επειδή σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός και οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά.

Αλλά αυτό που πραγματικά ήθελα να γνωρίζω ήταν αν τα καρκινικά κύτταρα έχουν κάτι κοινό. Γι’ αυτό τα έβαλα στη συσκευή μικροβαρύτητας εξηγεί.

Τα αρχικά ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. «Πήραμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους καρκινικών κυττάρων από διάφορα μέρη του σώματος – μαστό, ωοθήκες, πνεύμονες και μύτη – και τα βάλαμε σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Και αυτό που βρήκαμε ήταν ότι σε 24 ώρες το 80-90% αυτών των καρκινικών κυττάρων είχαν πεθάνει», δήλωσε ο Τσου.

Μαζί με έναν από τους σπουδαστές του , ο Τσου σχεδιάζει να στείλει καρκινικά κύτταρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2020.

«Θέλουμε να δούμε αν όντως η μικροβαρύτητα έχει τέτοια επίδραση στα καρκινικά κύτταρα ή μπορεί να επηρεάζονται και από άλλες συνθήκες στο διάστημα – όπως η ηλιακή ακτινοβολία» τόνισε ο Τσου, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.